Petak, 26. travnja 2024.

TEHNIKA PRVOLIGAŠ? Ferdinandovčani najavili odlazak u Četvrtu ligu, u Borcu još nema konačne odluke

Borac iz Imbriovca na pragu je osvajanja naslova prvaka Prve županijske nogometne lige. S četiri boda prednosti ispred Ferdinandovca tri kola prije kraja prvenstva, trebalo bi se dogoditi veliko iznenađenje da ih Ferdinandovčani ‘preskoče’.

Ono što će biti zanimljivo je podatak koja će od dviju navedenih momčadi zatražiti prelazak u rang više. Imbriovčani su donedavno tvrdili da sigurno ostaju u Prvoj ligi, a onda su nakon gostovanja baš protiv Ferdinandovca najavili odlazak u Četvrtu ligu. Je li to bila ishitrena i impulzivna reakcija nakon poraza ili iskrena želja za višim rangom, teško je reći.

– Za sada još nismo ništa odlučili. Sastanak po pitanju odlaska u viši rang, odnosno Četvrtu ligu, imat ćemo za desetak dana pa ćemo moći točnije odgovoriti na to pitanje – kratko nam je odgovorio Miroslav Loparić, jedan od glavnih ljudi iz imbriovečkog Borca.

Iz Ferdinandovca pak dolaze i više nego pozitivni signali oko odlaska u viši rang.

– Ako nam se otvori mogućnost ići ćemo u viši rang. Poslat ćemo zahtjev na Savez i nadamo se da ćemo se iduće godine natjecati u Četvrtoj ligi. Vrlo vjerojatno će se puno pitati Borac s obzirom na to da ćemo jako teško dostići minus od četiri boda u posljednja tri kola. Ipak, sportski se nadati i pokušat ćemo sve napraviti da dođemo do prvog mjesta. Ako u tome ne uspijemo, čekat ćemo odluku iz Imbriovca – poručio je predsjednik Ferdinandovca Mladen Ivšak.

S obzirom na to da iz Četvrte lige gotovo sigurno neće ispasti nijedan klub koji bi “pao” u Prvu županijsku ligu, značilo bi to da će iz Druge u viši rang ići dva kluba. Hlebinska Lipa “prošetat” će se do prvog mjesta tako da je siguran kandidat, a drugi bi trebala biti koprivnička Tehnika. Građevinari tri kola prije kraja prvenstva imaju četiri boda prednosti u odnosu na trećeplasiranu sigečku Mladost.

– Infrastrukturno, igrački i logistički smo spremni za rang više. Ako se informacije koje dolaze iz Ferdinandovca pokažu točnima, a vjerujem da hoće, objeručke ćemo prihvatiti Prvu ligu. Do kraja prvenstva imamo četiri boda prednosti ispred sigečke Mladosti. Bliže smo drugom mjestu i uz odličnu atmosferu koja vlada u svlačionici vjerujem da ćemo zadržati to drugo mjesto – rekao nam je predsjednik Tehnike Igor Bajalica.

Kako će se cijela situacija rasplesti saznat ćemo uskoro. Kako su nam poručili iz Saveza, svi klubovi zainteresirani za prelazak u rang više morat će poslati zahtjev u roku od pet dana nakon završetka prvenstva.

zatvori