Subota, 27. travnja 2024.

SLUŽBENO Snježana Petika odlazi s klupe Podravke Vegete, vraća se legenda kluba

Snježana Petika na klupi Rukometnog kluba Podravka Vegeta izdržala je tek jednu sezonu. Klub je danas objavio kako novi ugovor Petiki neće biti ponuđen što znači da će hrvatske prvakinje u idućoj sezoni voditi novi trener.

Nekad ponajboljoj igračici svijeta nije pomoglo osvajanje Prvenstva Hrvatske.

– Razgovaralo se o igračicama koje će braniti boje RK Podravka i o trenerima koji će činiti stručni stožer i voditi ekipu u sljedećoj sezoni. Analizirajući rezultate koje je klub postigao u 2017/18. zauzet je stav kako postavljeni sportski ciljevi nisu ostvareni. Na tom tragu donesena je odluka kako glavnoj trenerici Snježani Petiki, po isteku važećeg ugovora, nećemo ponuditi novi uz želju da gospođa Petika kao sportska legenda i dugogodišnja trenerica i dalje ostane aktivna u radu s nekom od ekipa u školi rukometa – poručili su iz kluba nakon sinoćnje sjednice Nadzornog odbora.

Osim odlaska Petike, u klubu će biti još nekih novosti. Trenerica vratarki bit će još jedna legenda kluba, Barbara Stančin.

– Druga odluka vezana na stručni stožer odnosi se na angažman Barbare Stančin, bivše golmanice RK Podravka i dugogodišnje trenerice, koja će u novoj sezoni biti trenerica golmana – objavio je klub.

Tko će preuzeti klupu Podravke još se ne zna. U javnosti se barata imenima poput Dvoršeka, Obrvana, Canjuge i Saračevića.

zatvori