Srijeda, 9. listopada 2024.

Profesionalni i dobrovoljni vatrogasci kod gradonačelnika: Hvala vam na suradnji koju imamo svih ovih godina

Povodom obilježavanja Dana Svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca 4. svibnja gradonačelnik Mišel Jakšić obišao je Javnu vatrogasnu postrojbu grada Koprivnice te nakon toga sa zamjenicama Ksenijom Ostriž i Melitom Samoborec održao prijem za predstavnike Javne vatrogasne postrojbe grada Koprivnice, Vatrogasne zajednice grada Koprivnice i dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja grada Koprivnice.

– Hvala vam na suradnji koju imamo svih ovih godina. Također vesele me svi rezultati koje postižete. Naš organizirani sustav vatrogastva ima povijest dulju od 140 godina i s obzirom na to da vas sve osobno poznajem siguran sam da će ona trajati i dalje. Hvala osobito našim članovima dobrovoljnih vatrogasnih društava jer rade volonterski i troše svoje slobodno vrijeme vodeći brigu o svojim sugrađanima. Ponosan sam i jer smo uspjeli sačuvati i lijepu tradiciju industrijskog dobrovoljnog vatrogastva, a imamo i Javnu vatrogasnu postrojbu koja je jedna od najboljih u Republici Hrvatskoj – kazao je gradonačelnik Mišel Jakšić te ujedno vatrogascima čestitao njihov dan.

U sklopu Vatrogasne zajednice grada Koprivnice djeluje 11 dobrovoljnih vatrogasnih društava koja okupljaju više od tisuću dobrovoljnih vatrogasaca svih uzrasta.

– Svake godine 4. svibnja vatrogasci ponosno izlaze u svečanim uniformama slaveći svog nebeskog zaštitnika Svetog Florijana, slaveći svoj dan vatrogastva. Izuzetno smo ponosni na tu tradiciju kao i na sve članove Vatrogasne zajednice grada Koprivnice. Ponosni smo i na to što smo krajem prošle godine osnovali 11. članicu Vatrogasne zajednice DVD Herešin. Više puta smo dokazali da smo spremni pomoći bližnjima u svakoj situaciji i svakoj nevolji – rekao je Ivan Golubić, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Koprivnice.

Posebno je na prijemu istaknuto kako koprivnički dobrovoljni vatrogasci svake godine marljivo rade na stručnom usavršavanju te da se značajna sredstva ulažu u kupnju nove opreme.

Na svoj tim ponosan je i Marijan Kicivoj, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Koprivnice.

– S današnjim danom ukupno smo na našem području imali 66 intervencija. One su u istom prosjeku kao i prošle godine, dok je broj požara otvorenog prostora smanjen. Ostalo je sve u statističkoj normali – rekao je te zahvalio članovima dobrovoljnih vatrogasnih društava na suradnji i napomenuo kako i u budućnosti računa na njihovu pomoć.

Slušaj uživo
zatvori