Nedjelja, 8. rujna 2024.

Podravkašice i Rudarice predstavljat će nas na Susretu hrvatskih malih vokalnih sastava

Na 15. susretu hrvatskih malih vokalnih sastava našu županiju predstavljat će ženski vokalni sastav KUD-a Podravka, ženski vokalni sastav Rudarice KUD-a Rudar iz Glogovca i ženski vokalni sastav Đurđevčice KUD-a Petra Preradović iz Đurđevca.

Odlučeno je to na 15. Županijskoj smotri malih vokalnih sastava što je ovog vikenda održana u Đurđevcu. Organizirala ju je Županijska zajednica kulturno-umjetničkih udruga pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije.

Ustupila Petra Mežnarić.

Mali vokalni sastavi natjecali su se u tri kategorije. U kategoriji slobodni stilovi i žanrovi to su vokalni sastavi KUD-a ‘Stari graničar’ iz Cirkvene, KUD-a Petar Preradović Đurđevac ‘Katarine’ te ženski vokalni sastav KUD–a Podravka iz Koprivnice.

U kategoriji izvorna pučka glazba u natjecateljskom dijelu sudjelovali su ženski vokalni sastav KUD-a Prigorje Križevci i ženski vokalni sastav Rudarice KUD-a Rudar iz Glogovca, dok su se ženski vokalni sastavi KUD-a Molve i KUD-a Petar Preradović Đurđevac natjecali u kategoriji mali folklorni sastav.

Ustupila Petra Mežnarić.
Izvor Facebook.
Slušaj uživo
zatvori