Petak, 26. travnja 2024.

NAKON PORAZA U FINALU KUPA Božica Palčić: Ni sama ne znam što se dogodilo s ekipom, još nismo izvukli pouke

Rukometašice Podravke Vegete doživjele su težak poraz od Lokomotive u finalu Kupa.

U utakmici igranoj u Umagu izgubile su s 19:29. Naše rukometašice mučile su se tijekom cijele utakmice protiv razigranih Zagrepčanki kojima u subotnjom utakmici nisu mogle parirati.

Što se dogodilo u Umagu, Drava.info je pitala direktoricu Rukometnog kluba Podravka Božicu Palčić:

– Ni sama ne znam što se dogodilo s ekipom. Sigurno da je poraz bolan. Bio bi manje bolan da je razlika manja, no 10 razlike, to je stvarno bolno. No, treba prespavati noć, treba hladne glave razmišljati i promisliti o svemu. Porazi su sastavni dio sporta, lopta je okrugla i idemo dalje. Treba izvući pouke iz svega toga, ispraviti greške da se ne dogode u budućnosti, i to je to.

Kakve su pouke izvukli u klubu iz ovog poraza? 29:19 od vječitog rivala Lokomotive. To se, kažu rukometni znalci, s obzirom na zacrtane planove i ambicije kluba, nije smjelo dogoditi.

– Nismo još izvukli nikakve pouke. Smatram da poteze ne treba vući “vruće glave” jer odluke donesene u afektu nisu dobre. Poraz ćemo analizirati, i naravno donijeti zaključke, rekla je direktorica Palčić.

Trenerica Snježana Petika nije mogla skriti razočaranje nakon utakmice. Hoće li ovaj poraz utjecati na njen status u klubu?

– Ne! Imamo još dva kola do kraja prvenstva. To treba maksimalno korektno odraditi do kraja i što se tiče Snježe, i što se tiče igračica. Za sada o tome apsolutno nećemo razmišljati. Vjerujem da je Snježana razočarana. Razočarani smo i mi svi u klubu, vjerujem da su razočarane i cure. No o tome svemu treba promisliti apsolutno hladne glave.

Podravka Vegeta ovim porazom nije ostvarila za ovu sezonu zacrtane ciljeve. Kruna Kupa je izmakla, no uvjereni su da će glavni zgoditak ipak ostati u Koprivnici, kaže direktorica Palčić:

– Na početku sezone postavili smo si cilj osvajanje kupa i državnog prvenstva. Do kraja prvenstva još su dva kola no već ovaj vikend, vjerujem, ćemo protiv Vranjica osigurati naslov državnih prvakinja. Ako mogu naći neku utjehu, rekla bih da nam je prvenstvo ipak važnije. Jer dok je Kup stvar prestiža i uvjetno rečeno osobnog zadovoljstva, naslov državnih prvakinja otvara nam mogućnost sudjelovanja u europskoj Ligi prvakinja.

Podravka Vegeta, ističe direktorica Palčić, stvara ekipu za Ligu prvakinja, Već je dovela dvije, tri igračice koje su već stvorile respektabilno ime u europskom rukometu.

– Mislim da smo samim time dali do znanja da želimo biti jedan od važnijih kotača u europskom ženskom rukometu, zaključila je Palčić.

zatvori