Petak, 26. travnja 2024.

KRISTIJAN BISTROVIĆ na odmoru je u Podravini: Super mi je u Moskvi, ali doma je najljepše!

Kristijan Bistrović, bivši igrač Slaven Belupa, a sada gotovo standardni prvotimac ruskog velikana CSKA iz Moskve, vratio se u svoj rodni Imbriovec gdje će idućih mjesec dana odmarati od nogometa.

Popularnog Kikija ulovili smo na kavi u gradu i nismo mogli propustiti priliku da ga priupitamo o prvim dojmovima nakon odigrane polusezone u jednoj od najjačih europskih nogometnih liga što Rusija sigurno jest.

– Predobro je ponovno biti doma, pa makar samo na mjesec dana. Super mi je u Rusiji i Moskvi, ali dom je dom, doma je najljepše. Jako sam sretan što sam ponovno s obitelji, među prijateljima i naravno s djevojkom.

Sada imaš već dosta staža u Rusiji. Kako ti je bilo, kako si se prilagodio?

– Tek u trećem mjesecu sam stigao u Rusiju i smjestio se u Moskvu. Na početku je bila strka i zbrka, veliki grad, novi ljudi, nova zemlja, pa sam se bojao kako ću se snaći. Ipak, prilagodbu su mi olakšali moji. Mama, tata i brat su bili prvih mjesec dana sa mnom i to mi je puno pomoglo. Nakon tog uvodnog dijela polovio sam gotovo sve. Naviknuo sam se čak i na to da moram 50 minuta putovati do treninga i s treninga.

Kako ti izgleda tipičan dan u Moskvi?

– Moj dan u Moskvi starta s buđenjem, haha. Ma zapravo je to rutina. Buđenje, najedem se i onda trening. Kad se vratim već je pola 4, a onda zavisi o tome kako se osjećam. Ili odem nešto kupiti i pogledati ili ostanem u stanu pa se odmaram.

Izvor: pfc-cska.com

Kakvi su Rusi?

– Rusi, pogotovo u klubu, su prema meni jako susretljivi. Ja nešto kažem što mi treba, a oni to srede “u pet minuta”. Zaista se svi trude da mi bude dobro i pomažu mi stalno. Ovako općenito što se tiče Rusa, nisu toliko društveni kao mi. Nema previše druženja, pogotovo van terena.

A hrana?

– Hrana je zaista kvalitetna i fina. Moj tata kaže da su u Rusiji čak i kvalitetnije namirnice kod nas tako da s tim zaista nemam problema već uživam u novim delicijama.

Kako je trenirati u CSKA?

– Što se tiče nogometa, kada sam stigao na pripreme bilo je vidljivo koliko je sve to brže nego kod nas. Razina i dvije više. Moraš stalno biti na 120% ako se želiš nositi s njima. Uspoređujući s našom ligom, ruska je puno jača. Pet momčadi s vrha su izrazito jake, ali ni u jednoj utakmici, pogotovo na gostovanjima, ne možeš reći da ćeš lagano upisati tri boda. Vidi se da je Rusija peta ili šesta liga svijeta.

CSKA ima jako dobru navijačku podršku. Kakav je to osjećaj?

– Meni je neopisivo i predobro igrati pred punim tribinama. Atmosfere su čudo i meni to odgovara. Naši navijači od prve do zadnje minute navijaju. Uvijek nas podržavaju, bez obzira na igre i rezultat.

Vidimo da si skupio dosta minuta na travnjaku. Jesi li to očekivao? Imaš li povratnu informaciju o tome kako su zadovoljni tobom u klubu?

– Koliko su mi rekli, jako su zadovoljni mojim igrama, a to se vidi i po tome koliko sam prilike dobio. Plan je bio da se do ljeta prilagodim i odigram koju minuticu, a na kraju je ispalo skroz suprotno. Sve se odlično poklopilo jer igram puno i prezadovoljan sam što se toga tiče.

Pratiš li i iz Rusije domaći nogomet, pogotovo koprivnički?

– Pratim Slaven. Gledam svaku utakmicu koju mogu jer puno mojih prijatelja igra tu. Žao mi je što nisam u svom klubu odigrao barem jednu punu sezonu, ali to je život nogometaša. Što se tiče rezultata Slavena, izvukli su se dobri rezultati protiv najjačih, a kiksalo se protiv malih. Moglo je biti i bolje i gore, a nadam se da će iduće sezone moji bivši suigrači “napasti” mjesta koja vode u Europu.

zatvori