Nedjelja, 28. travnja 2024.

Koprivnička računalna igra u završnoj fazi – djeca postaju superheroji i spašavaju planet

Za koji dan trebao bi biti gotov demo prve koprivničke računalne igre “Adventures of Eco” o hijerarhiji gospodarenje otpadom, Drava.info doznaje od Sonje Hlebar, kreatorice ove igre.

–  Osim što je zabavna, igra je i edukativna jer će djeca školske dobi učiti o kružnom toku otpada, pravilnom prepoznavanju i razvrstavanju, recikliranju, važnosti zaštite okoliša i individualnoj odgovornosti svakog pojedinca koji svakodnevno taj otpad proizvodi. U modernim i zabavnim zadacima djeca će se, kao heroji koji spašavaju planet od čudovišta od otpada, upoznati sa svim procesima na području gospodarenja otpadom, predstavila nam je Sonja Hlebar.

Razvoju prve koprivničke računalne igre pridružilo se i poduzeće Friš. Bavi se skupljanjem baterija i elektroničkog otpada te u hrvatskim školama provodi edukativne aktivnosti o važnosti zaštite okoliša.

Igrica bi, kaže Sonja Hlebar, trebala biti dostupna krajem godine. Osnovna verzija za korištenje u školama bit će besplatna, a sve ostale nadogradnje i napredni igrači nivoi bit će dostupni na komercijalnoj osnovi.

Ustupila Sonja Hlebar.
zatvori