Subota, 4. svibnja 2024.

KNJIŽEVNI SUSRET Nada Mihoković Kumrić gostovala u rodnom Novigradu Podravskom

Novigradska Osnovna škola ‘Prof. Blaž Mađer’ bila je mjesto susreta učenika četvrtog razreda i uvijek drage gošće – književnice Nade Mihoković Kumrić.

Tema je bila njena knjiga “Tko vjeruje u rode još”, čija se radnja dijelom događa i u Novigradu. Učenici su scenski prikazali i jednu scenu iz romana, u kojoj baka sa sela ne razumije zašto u samoposluzi mora uzeti košaru.

“Tko vjeruje u rode još” roman je za mlade koji na zanimljiv i djeci prilagođen način odgovara na “škakljiva” pitanja iz odrastanja. Uvršten je i u lektiru.

Valja spomenuti i da je Nada Mihoković Kumrić rođena Novigračica, gimnaziju je završila u Koprivnici, a potom je odselila u Zagreb gdje je završila Farmaceutsko-biokemijski fakultet. Cijeli farmaceutski radni vijek provela je u ljekarni, a uz to svaki slobodan trenutak provodila pišući. Iako piše i za odrasle, u suvremenoj hrvatskoj književnosti slovi kao dječja književnica koja vrlo zanimljivo obrađuje aktualne teme i kroz njih vrlo uspješno odašilje odgojnu i moralnu poruku.

Nastoji svako malo doći i do rodnog Novigrada i tamo se družiti s djecom i svojim sumještanima.

zatvori