Utorak, 30. travnja 2024.

JUČER ČETIRI PROMETNE Mladić s 3,79 promila udario u automobil s dvoje djece

Čak su se četiri prometne nesreće dogodile jučer na području Koprivničko-križevačke županije, a pet je osoba u njima ozlijeđeno, doznajemo od Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Oko 16:10 sati na otvorenoj županijskoj cesti između Đurđevca i Grkina zbog nepropisnog kretanja sudarila su se dva osobna automobila. 23-godišnji vozač Opel Corse koprivničkih registracija upravljao je vozilom bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola od 3,79 promila.

Prilikom mimoilaženja s drugim automobilom, vozač je prešao u suprotni trak od kuda je dolazila 34-godišnja vozačica Forda. Da izbjegne direktni sudar, vozačica je naglo skrenula u lijevo te se zabila u stablo.

U prometnoj nesreći ozlijeđeni su i vozač i vozačica, ali i dvoje djece u Fordu – 13-godišnja djevojčica i 6-godišnji dječak. Vozač je zadržan u policijskim prostorijama do otriježnjenja, a protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

Dva osobna automobila sudarila su se oko 10:35 sati na parkiralištu na Radničkoj cesti u Koprivnici. Nesreću je uzrokovao 21-godišnji vozač Passata križevačkih registracija koji je oduzeo prednost Opel Corsi koprivničkih registracija. Corsu je vozila 33-godišnjakinja koja je dolazila iz smjera Gospodarske ulice.

Oko 12:55 sati kod Podravskih Sesveta zbog nepropisnog kretanja motociklista je sletio van kolnika i teže se ozlijedio. Riječ je o 42-godišnjem njemačkom državljaninu koji je vozio motocikl marke Yiying koprivničkih registracija. On je, naime, zahvatio desnu bankinu, prešao na lijevu stranu i sletio s ceste. Zadobio je teške tjelesne ozljede, no nisu opasne po život.

Mladi 22-godišnji vozač Renaulta koprivničkih registracija izgubio je nadzor nad vozilom u Repašu oko 10:25 sati, zahvatio bankinu te udario u rasvjetni stup i dvorišnu ogradu. Bio je pod utjecajem alkohola od 1,12 promila, a srećom nije ozlijeđen.

zatvori