Ponedjeljak, 7. listopada 2024.

Još jedan HSS-ovac napustio stranku, Mađer: Imamo snimku na kojoj priča da mu Darko Koren nudi posao ako prijeđe u Mrežu

Lokalni HSS upozorio je danas javnost na, kako su rekli, ‘nove sumnjive rabote u Županijskoj skupštini’.

Novinarima su na tu temu na pressici održanoj u stranačkom sjedištu u Koprivnici govorili predsjednik županijske organizacije HSS-a Koprivničko-križevačke županije, ujedno i saborski zastupnik Mladen Mađer i predsjednik Kluba HSS-ovih vijećnika u Županijskoj skupštini Branko Mesarov.

Povod za to im je, čini se neočekivan potez jednog njihovog člana. Naime, Tomislav Pasariček iz Svetog Ivana Žabna je napustio HSS. Osim toga, na prošlotjednoj sjednici Županijske skupštine javnost je doznala da Pasariček napušta i HSS-ov klub vijećnika te da će ubuduće djelovati kao nezavisni.

Pasariček je uživao neograničeno povjerenje, iako nije uspio okupiti četvoricu članova koji bi plaćali članarinu i osnovali općinsku organizaciju HSS-a u Žabnu, te nije kao stranački povjerenik u Križevcima uspio organizirati rad stranke, rekao je predsjednik Mađer koji smatra da je Pasariček stoga isključivo njegova odgovornost. No prisjetio se i Pasaričekove izjave na sjednici županijskog predsjedništva HSS-a uoči posljednjih lokalnih izbora, s koje – kaže Mađer, imaju tonsku snimku:

– Na toj sjednici gospodin Pasariček je rekao da ga je zvao Darko Koren, da ga zove na kavu i da, ako želi ući u Mrežu, da mu može riješiti posao.

Kako Pasariček trenutno radi, u HSS-u će pomno pratiti hoće li promijeniti radno mjesto i gdje će raditi. Spremni su, kaže Mađer, sve sumnjivo prijaviti nadležnim institucijama.
A predsjednik Kluba HSS-ovih vijećnika Branko Mesarov rekao je da ga ova situacija žalosti:

– Tu se radi o pojavi koja šteti svima nama koji se bavimo politikom – to je primjer trgovine voljom birača!

Slično se, podsjetio je Mesarov, dogodilo i pri konstituiranju Županijske skupštine. Lista HSS-a, SDP-a, laburista, HSU-u i HNS-a dobila je najviše glasova i 15 mandata od kojih je, nakon što su umirovljenici iz HSU-a dali potporu konstituiranju županijske vlasti i ovim posljednjim odlaskom, u ovom oporbenom bloku ostalo desetero vijećnika.

Predsjednik Mađer je dodao i da je od Pasaričeka tražio da vrati stranci mandat, što je ovaj odbio:

– Tri puta sam ga zamolio da vrati mandat HSS-u. Da nije bilo HSS-a sigurno ne bi bio u Županijskoj skupštini.

Stoga je zaključio da je potrebno mijenjati izborni zakon, no najveće stranke u Hrvatskoj na to nisu spremne jer im ovaj zakon omogućava kupnju mandata od drugih, manjih stranaka.

Slušaj uživo
zatvori