Petak, 24. svibnja 2024.

JEDNA BLIZU DRUGE Dvije prometne nesreće u razmaku od dva i pol sata u Koprivnici

Dvije prometne nesreće dogodile su se jučer u Koprivnici.

Prvu je ujutro, oko 08.30, uzrokovao vozač rođen 1955. godine. On je upravljao svojim osobnim automobilom Citroen Ulicom Ivana Sabolića prema raskrižju s Ulicom braće Radić. Prilikom ulaska u raskrižje oduzeo je prednost Mazdi koprivničkih registarskih oznaka kojom se kroz raskrižje od Bjelovarske kretao vozač rođen 1953. godine. Bliski susret je rezultirao udarom lijevog dijela Citroena u bočnu stranu Mazde. Vozači nisu bili pod utjecajem alkohola, ozlijeđenih nema, a vozaču Citroena slijedi prekršajna prijava.

Samo dva i pol sata kasnije, oko 11.10 sati, i ne puno dalje, dogodila se druga prometna nesreća. Uzrokovao ju je 50-godišnji vozač kombija Fiat Ducato riječkih registarskih oznaka koji je – krećući se iz smjera Ulice braće Radić prema Trgu dr. Tomislava Bardeka, skrenuo ulijevo na gradsko sajmište. Pri tom nije vodio računa o položaju i smjeru kretanja svog vozila pa je bočnom stranom kombija udario u bočnu stranu zaustavljenog Audia križevačkih registarskih oznaka. Njega je na kolniku Ulice braće Radić u koloni u smjeru Bjelovarske ceste zaustavila vozačica rođena 1951. godine.

Kao i u jutrošnjoj prometnoj, vozači nisu bili pod utjecajem alkohola, posljedice su mjerljive materijalnom štetom a vozač kombija zaradio je prekršajnu prijavu.

zatvori