Petak, 26. travnja 2024.

INFO-DAN ZA PODUZETNIKE održan u Gospodarskoj komori u sklopu Tjedna EU fondova

Tijekom manifestacije ‘Tjedan EU fondova Koprivničko-križevačke županije’ u koprivničkom sjedištu Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Koprivnica održan je Info-dan za poduzetnike.

Dio je to ovogodišnjeg obilježavanja Europskog tjedna i „Dana otvorenih vrata EU projekata“ što je osmišljen u koordinaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, uz podršku Europske komisije. Okupljenima je kao primjer dobre prakse prezentiran kalinovački Rasco, čiji su predstavnici ispričali kako su uspjeli u svojim investicijama povući EU financijske potpore.

Igor Bobek iz Hrvatske gospodarske komore predstavio je aktualne EU natječaje za poduzetnike te one koje je realno očekivati u idućoj godini uz osvrt na financijske instrumente.

Tomislav Kovačić iz PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja predstavio je drugi otvoreni natječaj u okviru B Light Grant Sheme, programa suradnje malih i srednjih poduzetnika na pograničnom području Mađarska – Hrvatska u okviru INTERREG V-a Programa suradnje Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020.

Zamjenik župana Ratimir Ljubić pohvalio je ulogu poduzetničkih potpornih institucija na području naše županije u provedbi EU aktivnosti i EU projekata te pozvao poduzetnike da koriste savjete i pomoć institucija u njihovim projektima.

Pozivu se u ime organizatora pridružila i Renata Lohajner iz Gospodarske komore te je pozvala poduzetnike da za realizaciju svojih poduzetničkih ideja koriste sredstva EU fondova.

Darko Paviša. Izvor: HGK – Županijska komora Koprivnica.
Izvor: HGK – Županijska komora Koprivnica.
Ratimir Ljubić. Izvor: HGK – Županijska komora Koprivnica.
zatvori