Subota, 27. travnja 2024.

FOTO Županijski pročelnik Marijan Štimac izlaže u Dubrovniku

Marijan Štimac, županijski pročelnik za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu izlaže u Dubrovniku.

Izložbu Štimčevih slika pod nazivom “Oblici mašte” sinoć je otvorena u dubrovačkoj palači Sponza.

O slikama su uz autora govorili i likovni pedagog te autor teksta u katalogu izložbe Zdravko Šabarić te vršitelj dužnosti ravnatelja Državnog arhiva u Dubrovniku Ivan Venier. Dobiti mogućnost izlagati u Sponzi posebna je privilegija, rekao je Štimac Radio Dravi i Dravi.info:

– Čini mi se da je posebna privilegija imati mogućnost izlagati svoje radove u palači Sponza, mjestu koje posjećuje puno ljudi, što domaćih, što stranih turista. Posrećilo mi se da imam tu mogućnost i evo, izložba se dogodila u Dubrovniku.

Prostor u kojemu se stalno izmjenjuju kulturni i društveni događaji, mjesto je i čestih gostovanja stranih likovnih umjetnika. A Štimac se tamo predstavlja svojim figurativnim slikarstvom, koje je – kaže, drugačije od onoga na što je tamošnja publika navikla

– Tamo je izloženo više od 60 radova. Riječ je o impozantnom, velikom prostoru, i toliko je radova bilo i potrebno kako bi taj prostor bio dekorativno ispunjen slikama.

Sam Štimac, koji za sebe kaže da je autodidakt koji se slikarstvom ne bavi profesionalno, iznimno je zadovoljan već samim time što je dobio priliku izlagati u Dubrovniku. Inače, našem županijskom pročelniku ovo je treća samostalna izložba a trajat će do 27. lipnja.

zatvori