Petak, 26. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Prvašići svečano primljeni u podmladak Crvenog križa

Na prigodnoj svečanosti u koprivničkom Domoljubu danas su u podmladak Crvenog križa primljeni učenici prvih razreda koprivničkih osnovnih škola. Domaćin svečanosti ovog je puta bila Osnovna škola Antun Nemčić Gostovinski.

Svečanost je prigodno održana u Tjednu Crvenog križa koji se obilježava od 8. do 15. svibnja. Ove godine u podmladak Crvenog križa primljeno je oko 600 učenika prvih razreda iz ukupno 13 osnovnih škola s područja Grada Koprivnice i 11 općina koje pokriva Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica.

— Nama je cilj da se djeca upoznaju s Crvenim križem i svim onim što mi radimo pa smo zato prvašićima poklonili slikovnice Crvenog križa. Kasnijih godina će se naravno moći pridružiti i aktivnije u naš podmladak – rekla je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev.

Tako učenici već u četvrtom razredu imaju priliku sudjelovati u projektu “Sigurnost na vodi”, mogu se priključiti u “Prvu pomoć”, a od ove godine tu su i volonterski programi u koprivničkim osnovnim školama u sklopu projekta “Volimo volontiranje”.

— Sve naše škole su zaista humanitarno naklonjene, bez obzira jesu li blagdani ili nisu. Često iz koprivničkih škola pristižu raznorazne donacije. Učenici prikupljaju hranu ili školski pribor, ovisno o tome što se dogovore u svojim školama, a naša vrata su im uvijek otvorena. Tako da mogu reći da izvrsno surađujemo sa svim školama, a sve što se prikupi nastojimo raspodijeliti za potrebite na području grada i na području općina – dodala je ravnateljica.

Prijem mališana započeo je službenom himnom Crvenog križa ‘Neka cijeli ovaj svijet’, nakon čega su se učenici predstavili recitacijama te glazbenim točkama. Prvašići su na kraju ponosno i glasno položili zakletvu čime su primljeni u podmladak Crvenog križa.

Dodajmo da se svečanosti prijema prvašića u podmladak nastavljaju tijekom ovog tjedna i to u školama svih 11 općina na području koprivničke Podravine. 

Tradicionalni prijem prvašića u podmladak Crvenog križa.

Posted by Drava.info on Tuesday, May 15, 2018

zatvori