Subota, 27. travnja 2024.

FOTO Udruga slijepih uživala u zabavnoj radionici na otvorenom

Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije je za korisnike programa “Priprema, pozor, SAD (Samopouzdani, Aktivni, Društveni)!” u utorak, 22. svibnja organizirala zdravstveno-rekreacijsku radionicu kojoj je cilj bio održavanje vlastitog zdravlja, razvoj motorike i kardiovaskularnog sustava.

Osim zdravstvenog aspekta, radionica je održana i s ciljem međusobnog druženja članova Udruge te boravka na svježem zraku s obzirom na to da se radi o populaciji koja je zbog svojeg invaliditeta više orijentirana na boravk u kući i nema dovoljno razvijenu društveno-socijalnu komunikaciju.

– Za naše malo prijepodnevno razgibavanje koristili smo sprave za vježbanje iza Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica, a članovi koji imaju ostatak vida, uz pomoć asistenata odmjerili su snage i u mini golfu koji se pokazao kao prava zanimljivost – poručuju iz Udruge.

Ova aktivnost je dio Programa koji je financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a prva godina provedbe istječe krajem ovog mjeseca.

zatvori