Srijeda, 15. svibnja 2024.

FOTO: POSTIGNUT DOGOVOR Ovogodišnja norijada trajat će dva dana

Koprivnički maturanti ove će godine završetak srednjoškolskog obrazovanja slaviti dva dana na ostacima starih koprivničkih bedema – popularnoj Bašći, odnosno na Sajmištu odmah pokraj nje.

Dogovoreno je to na sastanku maturanata svih koprivničkih srednjih škola i predstavnika gradske vlasti: gradonačelnika Mišela Jakšića i njegovih zamjenica Melite Samoborec i Ksenije Ostriž.

Iako su maturanti tražili da slavlje na Bašći bude održano od petka, 18. svibnja, pa do utorka, 22. svibnja, kompromisno je dogovoreno da će za vikend srednjoškolci zabavu potražiti u nekom od koprivničkih lokala ili pak na privatnim slavljima, dok će se na Bašći ‘feštati’ u ponedjeljak i utorak, 21. i 22. svibnja.

– Slavlje od petka do utorka na Bašći čak i nije toliko organizacijski problem koliko onda rastu troškovi, a nažalost imamo podosta problema i s policijom i s građanima. Ne znam jeste li uspjeli prošle godine popratiti koliko je bilo kritika na moj račun od nekih građana tog kvarta. U kontaktu smo s gradskim ugostiteljima i vjerujem da ćemo vam vikend, odnosno petak i subotu na taj način popuniti s programima i muzikom. Tako da, ako se svi slažete, ponedjeljak i utorak slavit će se na Bašći, za nedjelju ćemo još vidjeti – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Uz ovaj je prijedlog maturantima na Sajmištu ponuđen dovoljno velik šator, ugostiteljska ponuda i živa glazba o kojoj će se još detaljnije dogovarati “u hodu”. Kao i prošle godine, na raspolaganju će im biti klupe i sanitarni čvor, a pazit će ih i zaštitari.

– Ne sumnjam da će, kao i uvijek do sada, biti jako veselo i jako zabavno. Apeliram na vas da pripazimo na naše starije, ali i mlađe sugrađane i na imovinu grada i građana.

Prijedlog gradske uprave na kraju su prihvatili svi predstavnici maturanata. Ovogodišnja će se norijada tako održati na koprivničkom Sajmištu 21. i 22. svibnja.

zatvori