Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Mladi Slavenaši drugi na jakom turniru u Novalji, lutrija penala ih koštala zlata, Zvonarek najbolji igrač turnira

Mladi nogometaši Slaven Belupa, dječaci rođeni 2005. godine, ostvarili su odličan rezultat na turniru u Novalji gdje su osvojili drugo mjesto i srebrnu medalju.

Pod vodstvom trenera Gorana Volfa, Slavenaši su lagano prošli grupnu fazu natjecanja s tri pobjede. Bolji su bili od Kamena s 4:0 pogocima Katalenca, Lukana, Krušelja i Piškora, od Maksimira također s 4:0 pogocima Medveda, Krnjaka, Zvonareka i Glavnika i od Škole nogometa Joso Bego s 1:0. Precizan je bio Piškor.

U polufinalnom dvoboju mladi Farmaceuti bili su bolji od ekipe iz Češke, FC Slovačko, rezultatom 2:1. Za plasman u finale pogotke su postigli Piškor i Čmrlec. Borba za zlatnu medalju donijela nam je pravu dramu. Slavenaši su odmjerili snage s Dalmatincem te su odigrali 2:2, a onda su se Splićani pokazali sretnijima i spretnijima u izvođenju penala.

Istaknimo da je najboljim igračem turnira proglašen Farmaceut Lovro Zvonarek.

SASTAV: Ivano Milošević, Fran Blažek, Silvio Pigec, Domagoj Medved, Fran Begić, David Vindić, Filip Krušelj, Fran Vidaković, Fran Henezi, Lovro Zvonarek, Fran Krnjak, Fran Požgaj, Fran Čmrlec, Kristijan Katalenac, Ivan Lukan, Branimir Glavnik, Jakov Krstanović, Dorian Piškor. Trener: Goran Volf.

zatvori