Subota, 4. svibnja 2024.

FOTO Mlade vatrogaskinje i vatrogasci pokazali su svoje vještine na 15. Memorijalu Stjepan Paša

15. Memorijalni turnir ‘Stjepan Paša’, vatrogasno natjecanje za djecu i mladež, održano je u nedjelju na igralištu NK Miklinovec u Koprivnici.

Natjecanje je održano pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice te pod supokroviteljstvom Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije, Vatrogasne zajednice grada Koprivnice i Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica.

Na natjecanju su sudjelovale 53 ekipe/odjeljenja u 4 kategorije.

Sve nazočne pozdravio je predsjednik DVD-a Koprivnica Nikola Sočev koji je svima zaželio ugodan boravak i dobre rezultate na natjecanju.

Članovi DVD-a Koprivnica i DVD-a Peščenik položili su vijenac i zapalili svijeće na grobu pokojnog Stjepana Paše.

Otvorenju natjecanja, nazočili su gradonačelnik grada Koprivnice Mišel Jakšić, predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Goran Matoničkin, tajnica Vatrogasne zajednice grada Koprivnice Ines Štefanić, izaslanik župana Koprivničko-križevačke županije Krešimir Škvorc, i obitelj pokojnog Stjepana Paše. Svima nazočnima, pozdravne riječi uputili su Goran Matoničkin, Krešimir Škvorc, Ines Štefanić i Mišel Jakšić.

Čast da otvori natjecanje pripala je gradonačelniku Mišelu Jakšiću, koji je rekao “Izuzetno mi je drago što se kroz ovo natjecanje obilježava spomen na jednog od najvećih koprivničkih vatrogasaca, Stjepana Pašu. Današnji rezultat nije važan, već je važno da i dalje nastavite razvijati ovu predivnu tradiciju koju imamo u našem gradu ,našoj županiji, našoj Hrvatskoj. Hvala vam što ste krenuli ovim putem”.

U svojstvu kontrolor, natjecanju je nazočio Zlatko Orsag, iz Međimurske županije.

Na kraju natjecanja održalo se službeno zatvaranje, na kojemu su sudjelovali natjecatelji, voditelji ekipa, članovi voditeljstva natjecanja, suci i tehničko osoblje, gradonačelnik Mišel Jakšić , glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković, predsjednik VZG Koprivnica Ivan Golubić, zamjenik zapovjednika VZG Koprivnica Borislava Pavlovića i Danijela Paša, kćer pokojnog Stjepana Paše.

Uz pozdravne riječi domaćina, predsjednika DVD-a Koprivnica Nikole Sočeva, zamjenika zapovjednika VZG Koprivnica Borislava Pavlovića, glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića i Danijele Paše, proglašeni su i željno iščekivani rezultati.

U kategoriji djeca-muški 6-12 godina, prvo mjesto osvojilo je odjeljenje DVD-a Slanje, drugo je bilo odjeljenje DVD-a Glogovac, a treće mjesto osvojilo je odjeljenje DVD-a Koprivnica.

U kategoriji djeca-žene 6-12 godina, prvo mjesto osvojilo je odjeljenje DVD-a Galovac, drugo mjesto pripalo je odjeljenju DVD-a Glogovac, a treće mjesto osvojilo je odjeljenje DVD-a Prespa.

DVD Slanje djeca-muški, osvojio je i prelazni pehar memorijala za ovaj uzrast.

U kategoriji mladež-muški 12-16 godina, prvo mjesto osvojilo je odjeljenje DVD-a Donja Voća, drugo je bilo odjeljenje DVD-a Krištanovac, a treće mjesto osvojilo je odjeljenje DVD-a Prespa.

U kategoriji mladež-žene 12-16 godina, prvo mjesto osvojilo je odjeljenje DVD-a Nuštar, drugo odjeljenje DVD-a Sveta Marija, a treće mjesto osvojilo je odjeljenje DVD-a Starigrad.

DVD Nuštar, mladež-žene osvojio je prelazni pehar memorijala za ovaj uzrast, a ujedno su imali i najbolju vježbu na natjecanju.

Kao što ga je otvorio, natjecanje je i zatvorio gradonačelnik grada Koprivnice Mišel Jakšić, koji je čestitao pobjednicima i svim sudionicima natjecanja, zahvalivši se domaćinima, članovima DVD-a Koprivnica na veoma dobro organiziranom natjecanju.

Tekst i fotografije: Krešimir Juratović.

zatvori