Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO Koprivnički ‘brzi i žestoki’ odlični na osječkom Street Raceu, Nikšić i Majstorović srebrni

Iza koprivničkih vozača brzih automobila i motocikala odlični su nastupi na Osječkom Street Raceu koji je već tradicionalno održan posljednjeg svibanjskog vikenda na čepinskom aerodromu.

Utrke ubrzanja voze se na 402 metra, dijele se po klasama od 9 do 16 sekundi te po pogonima za natjecatelje koji voze Prvenstvo Hrvatske. U subotu i nedjelju bilo je prijavljeno 175 vozača, a publika je mogla vidjeti od legendarnog Yuga do legendarnog Nissana GT-R, neke od automobila koji voze Pro klase, “Fićobus” s dva motora iz Suzuki Hayabuse te trenutno ima nekih 500 konja, bilo je tu i Golfova “jedinica” i “dvojki” koje su imale čak i preko 600 konja, Opel Kadetta i ostalih starijih vozila.

Dio Koprivničanaca već je u petak navečer zauzeo svoja mjesta uz mnogo drugih natjecatelja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Mađarske i Austrije.

Foto: Mateo Alečković / Red Ring Production.

Antonio FerenčićKristijan Gregurić došli su do četvrtfinala, no bili su prebrzi i “probili” su klase, zbog čega nisu mogli nastaviti natjecanje. Kako kažu: “I mi smo brzi i žestoki, samo na legalan način, odmjeravamo snage na mjestima predviđenima za to”.

Više sreće imali su Dominik NikšićAlen MajstorovićRenato ŠtauberTomislav Lončar. Alen Majstorović sa svojim je Kawadevilom osvojio drugo mjesto u klasi Pro Open 1000, Dominik Nikšić bio je drugi u klasi Pro 600, Renato Štauber četvrti u klasi Serija 1000, kao i Tomislav Lončar u Seriji 600. Dečki su kao i za svaku utrku bili izuzetno spremni, što se vidi i po njihovim dosadašnjim rezultatima.

zatvori