Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Ispunjeni Pixel na otvorenju izložbe mlade Leone Vertuš

Mlada autorica Leona Vertuš otvorila je u četvrtak, 10. svibnja u Kulturno-kreativnom centru Pixel u Koprivnici tipografsku izložbu pod nazivom “Van silabusa”.

Izložba prikazuje autorske projekte i radove nastale od 2015. do 2018. godine inspirirane semestralnim i samoiniciranim zadacima na Sveučilištu Sjever u Koprivnici te na Studiju dizajna u Zagrebu.

Cilj izložbe je upoznati i upozoriti na oblikovanje najmoćnijeg segmenta komunikacije bez kojeg ne možemo prenijeti poruku, a kojeg često ne primjećujemo ili smatramo nevažnim, a to je pismo.

Leona Vertuš rođena je 1993. godine u Varaždinu. Završila je preddiplomski studij Medijskog dizajna u Koprivnici te nakon toga upisuje Studij dizajna u Zagrebu koji završava 2017. godine. Dosad je izlagala na skupnim studentskim izložbama i festivalima. Dobitnica je Rektorove nagrade Zagrebačkog Sveučilišta za vizualni identitet međunarodnog projekta Regionalne mreže pod nazivom Projekt:Pravda. Trenutno je na diplomskom studiju za Medijski dizajn u Koprivnici.

zatvori