Četvrtak, 3. listopada 2024.

FOTO Farmaceuti gađali stativu čak četiri puta, Pejić u završnici utakmice slomio otpor Istre

Nogometaši Slaven Belupa svladali su Istru s minimalnih 1:0 u 35. kolu Prve hrvatske nogometne lige. Na koprivničkom Gradskom stadionu ‘Ivan Kušek Apaš’ za nova tri boda dovoljan je bio pogodak Pere Pejića u 76. minuti. Valja istaknuti da su Slavenaši pogodili ni manje ni više nego četiri stative tijekom susreta.

Trener Farmaceuta Tomislav Ivković u današnjoj utakmici nije mogao računati na ozlijeđene Delića i Trebotića pa su u prvom sastavu mjesto pronašli Goda i oporavljeni Bouadla.

Slaven je tijekom cijele utakmice bio bolja momčad, a dokaz tome su i brojne prilike koje su Farmaceuti stvorili, ali i promašili. U prvih 45 minuta pokušavali su Arap iz slobodnog udarca i dva puta Ivanovski.

Najbolji strijelac Slaven Belupa u prvoj prilici zamalo je promašio okvir gola kada je pucao glavom, a drugi puta je već krenuo slaviti, ali mu se pogotku ispriječila stativa. Valja istaknuti i jednu vrhunsku obranu Markovića koji je odličnom paradom zaustavio udarac Rocea.

I u drugom poluvremenu Farmaceuti su nastavili tražiti put do mreže gostiju. Prvo je Puclin savršeno uposlio Ivanovskog čiji udarac blokirao jedan od igrača Istre, a gol je bio prazan. Zatim je Katić izvrsno pucao, ali je njegov udarac zaustavila stativa. Isti scenarij vidjeli smo i nekoliko trenutaka kasnije kada je gostujući igrač Maksimović nespretno uputio udarac prema svom golu, ali se ponovno ukazala stativa.

I onda, u 76. minuti, Slaven je napokon slomio otpor gostiju. Izvrsno je centrirao Puclin, a još se bolje snašao Pejić na suprotnoj strani te je glavom zakucao loptu u mrežu za 1:0. Pet minuta kasnije vodstvo je umalo povećao Doležal. Pogađate – pogodio je stativu.

Do kraja utakmice vidjeli smo prilike Katića i Ivanovskog koji su bili neprecizni te dva crvena kartona i to po jednog na svakoj strani. Prvo je Istrin Halilović dobio drugi žuti, a ista je sudbina snašla i Puclina u domaćin redovima.

Farmaceuti su ovim rezultatom ostali sedmoplasirana momčad prvenstva, a u posljednjoj utakmici sezone u Koprivnici će u petak s početkom u 18 sati gostovati Osijek.

KOPRIVNICA – Gradski stadion ‘Ivan Kušek Apaš’. Gledatelja 516.

SLAVEN BELUPO – ISTRA 1961 1:0 (0:0)

SLAVEN BELUPO (3-4-2-1): Marković – Međimorec, Šarlija, Katić – Kitanovski (od 45. Doležal), Vidović, Arap (od 61. Pejić), Goda – Puclin, Bouadla – Ivanovski (od 90. Mladen). Trener: Tomislav Ivković.

ISTRA 1961 (4-2-3-1): Ćorić – Matas, Zgrablić, Prce, Čuljak – Halilović, Jakić – Matei, Escobar, Ottochian – Roce. Trener: Darko Raić-Sudar.

Sudac: Marko Matoc (Zaprešić). Pomoćnici: Crnčić i Stolnik. Četvrti: Bionda. Delegat: Grba.

Strijelci: 1:0 Pejić 76′

Žuti kartoni: Bouadla, Puclin, Doležal (Slaven Belupo); Jakić, Ottochian, Halilović, Zgrablić, Matei (Istra 1961)

Crveni karton: Puclin (Slaven Belupo), Halilović (Istra 1961)

 

Slušaj uživo
zatvori