Subota, 27. travnja 2024.

FOTO Druženjem na Sjeveru počeo je novi Alpe-Jadran Festival mladih pisaca

Treći po redu Alpe-Jadran Festival mladih pisaca počeo je u četvrtak na Sveučilištu Sjever.

Mladi pisci iz četiriju europskih zemalja tako su se na samom početku festivala predstavili publici, a došlo je i do nekih izmjena u postavu: na festivalu se ipak neće pojaviti Szabina Ughy i Ana Schnabl. U Podravinu su stigli Theodora Bauer iz Austrije, Tomo Podstenšek iz Slovenije, Miklos Benedek iz Mađarske i Andrija Škare iz Hrvatske, a pridružit će im se i Slovenac Aleš Jelenko.

U jednosatnom programu na Sjeveru koji je vodila Petra Slavečki mladi su pisci rekli ponešto o sebi i svom stvaranju, a čitali su i ulomke iz svojih djela.

Okupljenima su se obratili pročelnica Odjela za novinarstvo Gordana Tkalec, zamjenik župana Ratimir Ljubić i predstavnik organizatora, Umjetničke organizacije Artikulacije Marko Gregur.

Program festivala nastavlja se danas čitanjima i susretima s piscima u koprivničkim i križevačkim srednjim školama te u križevačkoj knjižnici. Večeras u 19 sati u Galeriji Koprivnica otvara se izložba “Pommer 1856 / Gojević 2016 Fotografične slike naših narodnih spisateljah”, a veliko finale slijedi u subotu od 19:30 u dvorištu Muzeja grada Koprivnice pod nazivom “Zvjezdana noć: Impresije srednjoeuropske književnosti”.

Medijski pokrovitelji Festivala mladih pisaca su Radio Drava i portal Drava.info.

zatvori