Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Obrtnička škola Koprivnica proslavila je svoj 132. rođendan

Obrtnička škola Koprivnica, čija je tradicija dosegla 132 godine djelovanja, proslavila je danas svoj dan.

Tom je prigodom ravnatelj Zlatko Martić rekao:

– Kroz odgoj i obrazovanje Obrtničke škole izašlo je puno, puno i obrtnika i gospodarstvenika. Proteklu su godinu obilježili za nas veliki i značajni uspjesi naših učenika i profesora. Posebno se ponosimo na to što je tijekom protekle godine na državnim natjecanjima sudjelovao naš 21 učenik. Ostvarili smo značajne uspjehe i osvojili vrijedne nagrade, a naših osmero učenika osvojilo je jedno od prva tri mjesta na državnim natjecanjima.

Zlatko Martić. Snimio Marko Posavec.

Obrtnička škola jedan je od aktivnih dionika kad su u pitanju promjene i prilagodbe strukovnog obrazovanja, vrlo je uspješna u povlačenju EU novca za projekte strukovnog obrazovanja: samo je prošle godine povučeno oko 300.000 kuna, a zahvaljujući humanitarnom djelovanju kroz Udrugu Šegrtsko srce, između 60 i 80 učenika dobiva pomoć u prehrani, prijevozu i ostalim školskim potrebama.

Slične aktivnosti, kaže ravnatelj Martić, nastavljaju se i dalje. Tako će u listopadu učenici ugostiteljskih zanimanja na dvotjednu praksu u Mađarsku, a odobren im je i deseti Erasmus projekt u suradnji sa školama u Sloveniji i Češkoj.

Vjeruju da će rezultati koje postižu pridonijeti i razvoju društva i sredine u kojoj djeluju, ali i pomoći odgovornima kod donošenja odluke o gradnji nove Obrtničke škole.

Snimio Marko Posavec.

Na svečanoj akademiji u Domoljubu učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na državnim natjecanjima uručena su priznanja. To su:
Stevana Vujasinović – treće mjesto u atletici na držanom natjecanju za učenike u pomoćnim zanimanjima;
Iva Kolarić, učenica prvog razreda smjera tehničar za računalstvo – drugo mjesto u natjecanju Europa u školi za literarni rad Europska godina kulturne baštine;
Dominik Golub i Matija Ivanušec, drugo mjesto na natjecanju učenika za zanimanja instalater grijanja i klimatizacije i vodoinstalater;
Andrija Androci i Luka Lučić, drugo mjesto na natjecanju učenika za zanimanje plinoinstalater;
Bojan Brnica, učenik trećeg razreda za zanimanje stolar, drugo mjesto na natjecanju učenika iz obrazovnog sektora šumarstvo, prerada i obrada drva;
Mario Novačić, prva nagrada za pametni bicikl na državnoj smotri radova s područja elektrotehnike i računalstva

Ravnatelj Martić je pohvalio i Matiju Kolarića, učenika četvrtog razreda tehničara za računalstvo, koji je svojim iznimnim radom i doprinosom pridonio promociji škole.

zatvori