Subota, 27. travnja 2024.

FOTO: ANTUN ŠOKEC ‘Odličan je osjećaj zabiti prvijenac za Koprivnicu, bit će mi ovo veliki podstrek za dalje’

Koprivničanac Antun Šokec, nogometaš Koprivnice, danas slavi svoj 19. rođendan, a lijep dar poklonio je sam sebi prošle subote kada je u 27. kolu Treće hrvatske nogometne lige zabio svoj prvijenac u seniorskom nogometu.

Zeleni su slavili na gostovanju u Bjelovaru rezultatom 1:2, a pogodak za 1:1 postigao je mladi Šokec koji igra na poziciji lijevog beka.

– Želio bih se zahvaliti ekipi i treneru jer bez njih ne bi bilo ni mog gola ni pobjede. Svi smo dali sve od sebe, borili se čitavu utakmicu i na kraju smo nagrađeni s nova tri boda. Zabiti gol, pogotovo prvi, je odličan osjećaj i sigurno će mi biti veliki poticaj za dalje – objasnio je Antun.

Mladi lijevi bek ili lijevo krilo ove je godine počeo dobivati priliku u seniorskom nogometu.

– Seniorski nogomet potpuno se razliku je od juniorskog. Startovi su puno čvršći, a doza odgovornosti je puno veća. Naravno, mnogo lakše je meni i svim nama mladima u ekipi jer iza nas stoje dečki koji imaju puno iskustva u nogometu. Uvijek nam pomažu, daju nam korisne savjete i na taj način nas potiču da i mi budemo bolji – rekao je Šokec.

Svojom premijernom sezonom u seniorskom nogometu Antun je itekako zadovoljan.

– Dobio sam dosta minuta da se dokažem i zbog toga sam zadovoljan. Nadam se da ću iduće godine dobiti još više prilika i da ću igrati još bolji nogomet. Što se tiče ukupno sezone koja je uskoro gotova, još je nekoliko utakmica do kraja sezone i nadam se da ćemo skupiti još koji bod i na uspješan način privesti kraju prvenstvo. Lijepo bi bilo završiti ga na samom vrhu. Nadam se da će i iduća sezona biti jednako uspješna kao i ova – zaključio je Šokec.

zatvori