Subota, 27. travnja 2024.

Dramski studio Ludens teatra proglašen najboljim u Hrvatskoj

Predstava Dramskog studija Ludens teatra ‘Ispod površine’, u izvedbi skupine Kaotis Teatralis, proglašena je najboljom u državi.

Najstarija skupina Dramskog studija Ludens teatra Kaotis Teatralis predstavila se na ovogodišnjoj smotri najboljih amaterskih kazališta i kazališnih skupina, koja se održala od 11. do 15. svibnja u Pazinu, dok se ovog vikenda održao drugi dio natjecanja u Vodicama.

Nakon predstavljanja na 15. Županijskoj smotri kazališnih amatera u Đurđevcu, predstava ‘Ispod površine’ izvedena je na 58. FHKA-i, u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, gdje su osvojili dvije vrijedne nagrade.

Predstava Kaotis teatralisa ‘Ispod površine’ dobila je Nagradu za najbolju predstavu, a njihov voditelj Karlo Kučanda osvojio je Nagradu za najbolju režiju.

Ovo su ujedno i prve nagrade s FHKA-e za Dramski studio Ludens teatra, koje su u Koprivnicu stigle točno tjedan dana prije početka 9. Vikenda amaterskog kazališta.

Koprivnička će publika predstavu moći pogledati u prostoru Doma mladih 3. lipnja u 20 sati.

Vrijedno je istaknuti i da su našu županiju na Državnoj smotri po prvi puta predstavljali članovi dramske skupine KUD-a ‘Mudlin’ iz Peteranca. Peterančani su izveli predstavu ‘Učitelj’ za koju su dobili veoma pozitivne ocjene stručnog povjerenstva.

zatvori