Subota, 27. travnja 2024.

DOĐITE Javnim tribinama do sigurnijeg života naših sugrađana treće životne dobi

Savjet za umirovljenike i osobe treće životne dobi Koprivničko-križevačke županije Međunarodni dan obitelji obilježava prigodnim tribinama o pravnoj, socijalnoj i zdravstvenoj zaštiti naših starijih sugrađana.

Predsjednik Savjeta i županijske skupštine, HSU-ov Željko Pintar najavio je teme tribina:

Snimio Marko Posavec.

– Ravnateljica koprivničkog Doma za starije i nemoćne osobe, ujedno i članica našeg županijskog Savjeta Vesna Križan govorit će na temu Odgovorno planiranje treće životne dobi. Cilj je kod osoba treće životne dobi potaći osobnu odgovornost. Potom će ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo, također članica Savjeta, dr. Draženka Vadla predstaviti dostupnost zdravstvene zaštite osobama starije životne dobi. Posljednje izlaganje imat će Danijel Rušak, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Koprivnica, i on je član županijskog Savjeta, na temu “Prava iz sustava socijalne skrbi”.

Prva tribina bit će održana u koprivničkom Domu za starije i nemoćne osobe na Lenišću sutra (15. svibnja) u 09:30 sati. U četvrtak, 17. svibnja, slijedi tribina u Đurđevcu u zgradi INA-e od 10 sati te dan kasnije (18. svibnja) u križevačkoj Gradskoj vijećnici, također u 10 sati.

zatvori