Petak, 26. travnja 2024.

DJEČJI SAJAM U VIRJU Učenik Borna Frajt za tombolu poklonio janje, prikupljenim novcem kupit će pametnu ploču

Posljednja svibanjska nedjelja tradicionalno je vrijeme kad u Virju održavaju Dječji sajam.

Riječ je o tradiciji dugoj 16 godina koja u tamošnjoj Osnovnoj školi “Prof. Franjo Viktor Šignjar” okuplja ne samo učenike i njihove roditelje te sve djelatnike škole već i sve iz ovog podravskog sela. Pripreme za sajam dugo traju i svi s nestrpljenjem očekuju ponuditi posjetiteljima na prodaju učeničke radove, eko-proizvode, domaće kolače, sadnice bilja… A kao i na svakom sajmu, posjetitelji se mogu okrijepiti domaćim paljkama, krumpirom, izvrsnim grahom ili pak domaćim sokom od bazge…

Održan je i program u kojemu su – predvođeni profesorom Pankarićem, nastupili mladi puhači, polaznici virovskog Područnog ureda koprivničke Umjetničke škole Fortunat Pintarić, ali i “veliki” iz Limene glazbe DVD-a Virje.  Od škole su se simbolično oprostili ovogodišnji osmaši.

Na naš upit kako je prošao ovogodišnji sajam, ravnateljica virovske škole Marica Cik Adaković k’o iz puške odgovara:

– Odlično! Jako smo zadovoljni. Puno nam se ljudi odazvalo, puno se kupovalo, svi su nam dali potporu. Zadovoljni su svi – i naši učenici i roditelji i gosti.

Koliko su novca prikupili prodajom još ne znaju jer još nisu izbrojili sve novce. No znaju da će i ove godine uspjeti ispuniti učeničku željaonicu – u planu je kupiti jednu pametnu ploču te svakom razredu nešto što žele i što im treba od nastavne opreme.

Ravnateljica Cik Adaković na sajmu je posebno istakla jednog učenika. To je Borna Frajt koji se – iako još vrlo mlad, otisnuo u poduzetničke vode. Za dobiveni novac je kupio – ovce. Sad već ima cijelo stado pa je za školsku tombolu, koja se prodavala na Učeničkom sajmu, poklonio janje.

A koliko je učenički sajam dobra ideja, potvrdili su i gosti. Načelnik Općine Virje Mirko Perok obećao je da će škola i dalje imati općinsku potporu, predsjednica županijske Obrtničke komore Irena Kovačić iskazala je oduševljenje i također najavila da će obrtnici nastaviti pomagati sajam. Riječi hvale za ovu školu koja je dugogodišnjim radom uspijela okupiti Virovce ma gdje živjeli izrazio je i zamjenik podravsko-prigorskog župana Ratimir Ljubić.

A da u Virju misle ozbiljno, vidi se i po tome što već sada imaju dio proizvoda koje će ponuditi na Učeničkom sajmu iduće godine.

Djelić atmosfere pogledajte u fotogaleriji što slijedi.

zatvori