Četvrtak, 2. svibnja 2024.

Austrijski i koprivnički rekreativci dobiciklirat će do Koprivnice i pokloniti bolnici vrijednu donaciju

Biciklistički klub ROTOR iz Koprivnice organizira humanitarnu biciklističku vožnju.

Riječ je o vožnji pod nazivom “Vienna – Koprivnica cycling from the heart” koja će krenuti 10. svibnja 2018. godine iz Beča te preko Bratislave u Slovačkoj i Balatona u Mađarskoj završiti u Koprivnici na Zrinskom trgu. Kreće se iz samog srca Beča, od bečke katedrale, a u Koprivnici je predviđen doček 12. svibnja oko 16 sati. Bicikliste će dočekati gradonačelnik Mišel Jakšić sa suradnicima.

Novčana sredstva koja će se prikupljati namijenjena su kupnji posebnog kreveta koji je potreban u Općoj bolnici “Dr. Tomislav Bardek” te za kupnju sportske opreme za polaznike Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju “Podravsko sunce”.

Povod utrke je nesretni slučaj članice BK Rotor Tanje Tisaj koja se pri padu s bicikla teško ozlijedila te se nalazi u komi na odjelu intenzivne njege u koprivničkoj bolnici.

– To su poduzetnici koji van svojih poslova vole biciklirati. Ove godine vozit će se treća humanitarna rekreativna vožnja po tradiciji Beč – Hrvatska. No čuvši što se dogodilo mojoj obitelji, jedan od poduzetnika pitao me kako mi mogu pomoći. Zahvalio sam im na brizi i rekao da možemo skupiti novac za koprivničku bolnicu. Godinu dana sam živio život s tim ljudima i vidio sam da im nedostaje nekih sitnica. Odlučili smo u suradnji s dokotorom Jelićem i ravnateljem Devčićem kupiti poseban krevet na nepokretne bolesnike koji ćemo donirati odjelu kirurgije – rekao nam je Hrvoje Tisaj.

Svake godine sudionici ove biciklijade su poduzetnici iz Austrije, Hrvatske i drugih europskih zemalja, a ove godine će pored organizatora Tihomira Hagljana i biciklističkih ekipa iz Beča, Samobora i Koprivnice sudionici biti talijanski i engleski biciklisti.

Važno je istaknuti da je akciju podržalo Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Austriji.

zatvori