Nedjelja, 28. travnja 2024.

ZELENA ČISTKA Uključite se u akciju za ljepšu Koprivnicu

Koprivnica će se i ove godine, osmi put za redom, uključiti u Zelenu čistku – najveći ekološki volonterski projekt u Hrvatskoj.

Čistku organiziraju Grad Koprivnica i Općina Koprivnički Ivanec u suradnji s Hrvatskim šumama ove subote, 14. travnja.

Za akciju čišćenja ove godine odabrane su tri lokacije na području mjesnih odbora grada Koprivnice i jedna lokacija u šumi u blizini grada.

Prva lokacija nalazi se na području Mjesnog odbora Miklinovec (na kraju Miklinovca, puteljak lijevo kod mosta), druga lokacija nalazi se na području Mjesnog odbora Ledinska (na kraju Ledinske ulice prema Kampusu), treća lokacija nalazi se na području Mjesnog odbora Reka (puteljak desno nakon mosta preko potoka Koprivnica), a četvrta lokacija je u šumi Razbojište kod “prve barake”. Odvoz prikupljenog otpada organizirat će Gradsko komunalno poduzeće Komunalac.

Akcija prikupljanja otpada na spomenutim lokacijama počinje u 10 sati. Za one koji do lokacija ne mogu doći svojim prijevozom planiran je organizirani prijevoz s vremenom okupljanja u 9.30 sati:

  • Sajmište Koprivnica (kod objekta na sajmištu)
  • Šuma Dugačko brdo (Vinica kod prve barake Razbojište)
  • Zgrada Općine Koprivnički Ivanec i parkiralište groblja Kunovec

Svi građani koji žele sudjelovati u Zelenoj čistki moraju doći adekvatno obučeni što podrazumijeva dugu odjeću i čvrstu obuću. Poželjno je da sa sobom ponesu i zaštitne rukavice.

zatvori