Petak, 26. travnja 2024.

VJEŽBA MASOVNE NESREĆE Hitne službe pokazat će svoju punu pripravnost i brzinu

Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije u suradnji s vatrogascima i prometnom policijom organizira vježbu masovne nesreće povodom obilježavanja Nacionalnog dana hitne medicinske službe.

Hrvatski sabor je 2013. godine 30. travnja proglasio Nacionalnim danom hitne medicinske službe, čime se Hrvatska pridružila nizu svjetskih zemalja koje nastoje senzibilizirati javnost o važnostima i specifičnostima ove iznimno odgovorne i teške djelatnosti.

Cilj vježbe je građanima prikazati način djelovanja hitne medicinske službe te u određenom aspektu senzibilizirati javnost na važnost hitne medicinske službe prilikom hitnih intervencija, a pogotovo intervencija većih razmjera.

U cilju da podržimo hitnu medicinsku službu Koprivničko-križevačke županije u održavanju vježbe masovne nesreće koja će se održati 22. travnja na Zrinskom trgu u Koprivnici s početkom u 9:45 sati, pozivamo sve zainteresirane građane, kao i širu javnost da je svojim prisustvovanjem uveličaju.

– Kako bi se vježba održala bilo je potrebno osigurati određene mjere sigurnosti pa se apeliraju građani da poštuju sigurnosnu mjeru oznake pristupa. Prostor će biti označen sigurnosnim trakama i nadzirat će ga policijski službenici i komunalni redari – pojašnjavaju iz županijskog Zavoda za hitnu medicinu.

Zbog održavanja vježbe masovne nesreće bit će zatvorena državna cesta DC41 od semafora na raskrižju Ulice Mihovila Pavleka Miškine do kružnog toka na Trgu dr. Tomislava Bardeka u Koprivnici u vremenskom razdoblju od 10 do 12 sati.

zatvori