Četvrtak, 3. listopada 2024.

U KOPRIVNICU STIŽU KOPIĆ I HAJDUK Farmaceuti ‘love’ drugu pobjedu u nizu, “Respektiramo Hajduk, ali ga se ne bojimo”

Nogometaši Slaven Belupa sutra će u sklopu 32. kola Prve hrvatske nogometne lige na koprivničkom Gradskom stadionu ugostiti drugoplasirani Hajduk. Zanimljivo je da će se po prvi puta od odlaska s klupe koprivničkog prvoligaša u Koprivnicu vratiti trener Željko Kopić, ali ovog puta na klupi Splićana.

Farmaceuti u susret ulaze na krilima pobjede u Vinkovcima u prošlom kolu rezultatom 1:3. Pokazali su Farmaceuti u zadnje dvije utakmice da se dižu u formi i sigurno će i sutra imati što za reći protiv Hajduka.

– Respektiramo Hajduk, ali ga se ne bojimo. Razmišljamo da odigramo najbolje što možemo. Koliko mi znamo o njima, toliko zna i Kopić o nama, ali to je nebitno. Presudit će kvaliteta, individualna i timska, na terenu kao i uvijek – rekao nam je trener Slaven Tomislav Ivković.

Slaven je trenutno sedmoplasirana momčad prvenstva s 31 bodom. Hajduk je drugi s 27 bodova više. Ovo će biti treći međusobni susret ovih dviju ekipa ove sezone. U prvoj je Hajduk slavio u Splitu s 1:0, u drugoj je u Koprivnici bilo 0:0, a u trećoj, povijesnoj, Farmaceuti su slavili na Poljudu s 0:1.

– Ta utakmica bila je potvrda da u Hrvatskoj nema nepobjedivih. Igramo doma i moramo se navikavati što brže da kad zabijamo golove da je to normalno. To nam mora biti podstrek, a ne suprotno. To nam je najveći problem od kad sam ja tu – objasnio je Ivković.

Koprivnički prvoligaš sutra će najvjerojatnije istrčati u sastavu istom ili gotovo istom kao i u Vinkovcima. Tek je jedna dvojba i to na poziciji desnog beka. Tako bi trener Tomislav Ivković na teren trebao poslati Markovića na golu, Šarliju, Musu i Međimorca u obrani, Delića i Kitanovskog ili Doležala na bekovima, Vidovića, Arapa, Bouadlu i Trebotića i vezi te Ivanovskog u vrhu napada.

– Još nisam odlučio tko će braniti jer sam jako zadovoljan Kurtenjakom, a i Trebotić i Bouadla imaju lakše povrijede pa ćemo tek sutra vidjeti u kojem ćemo sastavu istrčati. Želim ovim putem istaknuti da smo u zadnja dva kola istrčali s pet igrača iz škole nogometa i još smo ih tri imali na klupi. To nije mala stvar i to je ono o čemu bi se najviše trebalo pisati – istaknuo je Ivković Kurtanjeka, Šarliju, Međimorca, Arapa i Delića.

Utakmica na koprivničkom Gradskom stadionu igrat će se sutra s početkom u 19 sati, a iz kluba su poručili kako mole sve navijače da dođu što prije na utakmicu kako se ne bi stvarale gužve na ulazima. Blagajne će biti otvorene od 16 sati.

Slušaj uživo
zatvori