Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

U gluho doba noći pijan sletio s ceste, drugi pak slomio branik kod pruge

Čak su se tri prometne nesreće dogodile jučer i noćas u Koprivnici i okolici, izvijestila je Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Prva prometna nesreća zabilježena je jučer oko 8:40 sati na raskrižju Križevačke i Ulice Đure Basaričeka u Koprivnici. 26-godišnji vozač Golfa koprivničkih registracija je dolaskom do rotora na spomenutom raskrižju oduzeo prednost 51-godišnjem vozaču BMW-a, također koprivničkih registracija. Vozila su se sudarila, a u prometnoj nesreći nitko od sudionika nije ozlijeđen.

Oko 12:25 sati došlo je do nesreće na prijelazu ceste preko željezničke pruge u Kolodvorskoj ulici u Kalinovcu. 44-godišnji vozač teretnog vozila s priključnim vozilom đakovačkih registracija krenuo je prelaziti prugu, iako su se upalili zvučni i svjetlosni signali koji su najavljivali približavanje vlaka. Vozač je prikolicom zahvatio branik i slomio ga. U prometnoj nesreći nastala je samo materijalna šteta, a vozač je zaradio optužni prijedlog.

Noćas oko 2:45 sati 36-godišnji vozač Fiata srpskih registracija je dolaskom do raskrižja Đelekovečke i Ulice Ivana Česmičkog u Koprivnici sletio van kolnika i zahvatio šikaru. Riječ je o srpskom državljaninu koji je bio pod utjecajem alkohola od 1,24 promila.

Odmah mu je izdan prekršajni nalog i naplaćena novčana kazna. Uz to, dobio je zabranu upravljanja vozilima na području Republike Hrvatske naredna tri mjeseca.

zatvori