Četvrtak, 5. rujna 2024.

DANAS NAM STIŽE TOUR OF CROATIA Pripremite se na zatvaranje prometa

Sve je spremno. Velika biciklistička utrka Tour of Croatia: Race through natural beauty danas po treći puta stiže u Koprivnicu. Neki od najpoznatijih svjetskih biciklista upravo će na Zrinskom trgu završiti prvu etapu, a prijenos će pratiti gledatelji na šest kontinenata.

Start prve etape je u Osijeku u 11 sati. Biciklisti bi na područje Koprivničko-križevačke županije trebali stići između 15:38 i 16:04 u Kloštru Podravskom. Utrka se prvi puta vozi preko Papuka stoga organizatori upozoravaju da su moguće promjene satnice, ovisno o tempu natjecatelja.

Biciklisti bi do Koprivnice trebali stići između 16:20 i 16:49. Prići će s juga obilaznicom (Podravskom magistralom) te voziti do raskrižja s Križevačkom cestom gdje će skrenuti desno. Preko Zagrebačke ulice doći će do raskrižja s Varaždinskom cestom te skrenuti kroz podvožnjak u Starčevićevu pa do Zrinskog trga. No, tamo se neće zaustaviti jer će odvoziti još jedan krug po gradu: produžit će preko Trga bana Jelačića do Ulice braće Radić i Bjelovarske ceste, pa ponovno na obilaznicu i još jednom istom rutom do Zrinskog trga. Ulazak u cilj – kraj prve etape – predviđen je između 16:40 i 17:11. Ponavljamo: moguće je da će ta satnica biti izmijenjena.

Policija upozorava da će trasa utrke uoči dolaska natjecatelja biti zatvorena za sav promet. Policijski službenici i redari neće dozvoliti uključivanje vozila na trasu utrke, a policija poziva vlasnike teretnih vozila odnosno prijevoznike da svoja vozila u vrijeme održavanja utrke preusmjere na druge prometne pravce.

Gledatelji ne smiju stajati na kolniku već utrku trebaju promatrati sa sigurne udaljenosti kako na njih ne bi naletjeli natjecatelji.

Slušaj uživo
zatvori