Petak, 26. travnja 2024.

U mjesec dana policijski službenici iz prometa isključili 210 vozača i oduzeli 121 vozačku dozvolu

Dvadeset posto više prometnih nesreća u odnosu na godinu ranije dogodilo se prošlog mjeseca na podravsko-prigorskim prometnicama, a za 23 posto više je i ozlijeđenih u istima.

No, na sreću manje je smrtno stradalih. Do kraja ožujka 2018. godine na cesti je život izgubio jedan pješak, dok je u istom razdoblju 2017. poginulo troje sudionika u prometu.

Rekao je to jučer na redovnoj konferenciji za medije u Policijskoj upravi koprivničko-križevačkoj glasnogovornik Dražen Laljek te istaknuo da je u ožujku utvrđen i dosta veliki broj prometnih prekršaja.

Snimila Nela Carek.

– Djelatnici Prometne policije bili su vrlo aktivni u ožujku. Brojka od 1450 prometnih prekršaja je jedna od većih u zadnjem razdoblju. Čitav niz naših mjera poduzet je prema sudionicima u prometu. 210 je bilo isključenih vozača iz prometa, znači u 31 dan. Oduzeta je 121 vozačka dozvola, u prostorijama policije do otrježnjenja zadržano je 25 vozača, a njih 28 je uhićeno – obrazložio je.

Na Prekršajni sud odvedeno je 18 vozača gdje su kažnjeni zatvorskim, uvjetnim, novčanim kaznama i zaštitnim mjerama zabrane upravljanja.

Spomenimo i da su policijski djelatnici proveli osam preventivno–represivnih akcija usmjerenih na uzroke nesreća u prometu, odnosno zaštitu ugroženih kategorija.

zatvori