Četvrtak, 3. listopada 2024.

PRVA ŽNL Derbi kola u Legradu, derbi začelja u Novigradu, Matijević: Protiv Drave i Bratstva držimo ključ ostanka u ligi

Pred nama su utakmice 20. kola Prve županijske nogometne lige. Čeka nas nekoliko važnih dvoboja u borbi za vrh i borbi za opstanak.

Derbi začelja gledat ćemo u Novigradu gdje će snage odmjeriti dvije posljednjeplasirane momčadi prvenstva, Drava i Prekodravac. Ždalčani u utakmicu ulaze s bodom više i utakmicom manje na svom kontu.

– Drava je definitivno favorit u nedjeljnoj utakmici. Pojačali su se kvalitetnim igračima, a imaju i prednost domaćeg terena. Što se tiče nas, odigrat ćemo čvrstu i borbenu utakmicu s ciljem da ju ne izgubimo. Ako bude sreće, vjerujem da možemo i do sva tri boda. Dvije utakmice koje nam slijede, Drava u Novigradu i zaostala protiv Bratstva doma, ključne su u borbi za opstanak. Sa šest bodova u dva dana približili bismo se Molvarcima i Peterančanima, odnosno krenuli bismo prema željenoj sredini ljestvice – objasnio nam je stoper Prekodravca Mislav Matijević. 

S druge pak strane, derbi kola igrat će se u Legradu gdje će snage odmjeriti Graničar i drnjanski Tomislav. Što se tiče ostalih utakmica, Borac će ulogu favorita pokušati opravdati na gostovanju kod Miklinovca.

– U Legradu ćemo gledati zanimljivu utakmicu dviju podjednakih ekipa koje će podijeliti bodove, dok će Borac protiv Miklinovca upisati tri boda – prognozira Matijević.

U Ivancu će snage odmjeriti Sloga i Kalinovac, dok će drugoplasirani Ferdinandovac, ako želi nastaviti lov za Imbriovčanima, imperativ pobjede imati u Peterancu protiv Panonije.

– U Ivancu prognoziram pobjedu Kalinovca, dok u Peterancu prednost dajem Ferdinandovcu koji je značajno kvalitetnija ekipa od Panonije – rekao je stoper Prekodravca.

Molvarska Mladost do važnih bodova pokušat će doći na svom travnjaku protiv Osvita, dok će u Žabnu Tomislav-Radnik biti domaćin Bratstvu.

– U Molvama i Žabnu prednost dajem domaćim ekipama i vjerujem da će i Mladost i Tomislav-Radnik upisati sva tri boda.

Utakmice u Koprivnici i Legradu igrat će se u subotu. Miklinovec i Borac će na travnjak u 17 sati, a Graničar i Tomislav pola sata kasnije. Sve ostale utakmice na rasporedu su u nedjelju s početkom u 17 sati.

Prva ŽNL – 20. kolo

Rezultate prognozira Mislav Matijević, igrač Prekodravca.

Subota, 28. travnja
17:00
Koprivnica: Miklinovec – Borac 2
17:30
Legrad: Graničar – Tomislav (Drnje) X

Nedjelja, 29. travnja
17:00
Novigrad Podravski: Drava – Prekodravac X
Peteranec: Panonija – Ferdinandovac 2
Molve: Mladost – Osvit 1
Koprivnički Ivanec: Sloga – Kalinovac 2
Sv. Ivan Žabno: Tomislav Radnik – Bratstvo 1

Slušaj uživo
zatvori