Subota, 27. travnja 2024.

MJEŠTANI NAJAVILI PROSVJED ‘Ne želimo azbest i opasni otpad u neposrednoj blizini kuća!’

Mještani Sokolovca pobunili su se protiv izgradnje reciklažnog dvorišta za građevinski i opasni otpad te kompostane na planiranoj lokaciji – starom dječjem igralištu uz državnu cestu D-41 na izlazu iz Sokolovca prema Lepavini.

Do sada su prikupili petstotinjak potpisa protiv njihove izgradnje, a za sutra (petak) u 17 sati najavljuju i miran prosvjed ispred tamošnjeg Društvenog doma. Termin je, poručuju nezadovoljni Sokolovčani, izabran jer se u isto vrijeme sjednicom Općinskog vijeća obilježava Dan Općine.

Prosvjednici predlažu hitnu izmjenu Prostornog plana koju je krajem ožujka donijelo Općinsko vijeće i u kojemu su uvrštene lokacije budućih reciklažnih dvorišta i kompostane.

Mještani, kažu, nisu bili upoznati s planiranjem zadnjih izmjena Plana i smeta im što nisu pozvani na raspravu o problemima koji ih se tiču te jasno poručuju da ne žele reciklažna dvorišta i kompostanu u blizini svojih kuća.

– Molimo načelnika Općine Vladu Bakšaja, zamjenika Tihomira Jandrokovića, sve vijećnike i mještane da zajedno promijenimo Plan gospodarenja otpadom i donesemo odluku o drugoj lokaciji koja neće ugrožavati živote najbližih mještana i šire okolice. Budimo i dalje složni i vodimo zajedno Općinu u zdravom i ljepšem smjeru – poručuju u priopćenju koje potpisuje predstavnica nezadovoljnih mještana Anica Prišlin.

zatvori