Petak, 26. travnja 2024.

PRODUŽENI VIKEND U PROMETU Nesreće, prekršaji, alkoholizirani i prebrzi vozači

Policija je i tijekom uskršnjeg vikenda imala dosta posla na podravsko-prigorskim prometnicama. Uz osam prometnih nesreća bilo je tu i dosta drugih prekršaja, među kojima se izdvajaju uobičajeni: vožnja pod utjecajem alkohola i prekoračenje ograničenja brzine.

Šest prometnih nesreća rezultiralo je samo materijalnom štetom, a dvije i ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe ozlijeđene, jedna teško, a jedna lakše.

Također, šest nesreća izazvali su vozači pod utjecajem alkohola, a njih četiri bili su mladi vozači. Nesreću s teško ozlijeđenom osobom izazvao je mladi vozač koji je u njoj sam ozlijeđen.

Policija je sankcionirala ukupno 148 prometnih prekršaja od kojih se 28 odnosilo na upravljanje pod utjecajem alkohola i 42 na nepropisnu i neprilagođenu brzinu. Jedan je vozač zadržan do otriježnjenja, trojica su uhićena i jedan je po žurnom postupku izveden na Prekršajni sud.

Pet mladih vozača uhvaćeno je kako sudjeluju u prometu pod utjecajem alkohola, a najviše je “napuhao” 22-godišnji mladić zatečen za upravljačem traktora u ponedjeljak poslijepodne u Gregurovcu – 1,85 promila. Pritom je izazvao i prometnu nesreću s materijalnom štetom – sletio je s kolnika.

Apsolutni rekorder proteklog vikenda što se tiče alkohola bio je 57-godišnjak koji je u sitnim noćnim satima utorka na D-28 u Kenđelovcu zatečen kako upravlja biciklom pod utjecajem alkohola od 2,34 promila.

Samo malo manje alkohola od njega imao je 22-godišnjak koji je u ponedjeljak poslijepodne u Podgajcu upravljao traktorom s 2,28 promila u organizmu. Uhićen je i slijedi mu prekršajni postupak.

Rekorder što se tiče brzine bio je vozač osobnog automobila koji je u ponedjeljak poslijepodne uhvaćen u Virovskoj ulici u Novigradu Podravskom kako vozi brzinom od 120 kilometara na sat, dvostruko brže od važećeg ograničenja.

zatvori