Četvrtak, 2. svibnja 2024.

PREKINUT CRNI NIZ Poklon za Trebotića, majstorija Bouadle i prvijenac Doležala dovoljni za važnu pobjedu u Vinkovcima

Nogometaši Slaven Belupa upisali su važnu pobjedu u 31. kolu Prve hrvatske nogometne lige. Na gostovanju u Vinkovcima kod Cibalije Farmaceuti su slavili rezultatom 1:3, a pogotke su postigli Trebotić, Bouadla i Doležal. Potonjem je to bio prvijenac u dresu koprivničkog prvoligaša. Tako su Slavenaši prekinuli negativan niz od pet susreta bez pobjede.

U odnosu na prošlu utakmicu protiv Intera trener Tomislav Ivković napravio je tri izmjene: umjesto pocrvenjelog Katića mjesto u posljednjoj liniji zauzeo je Musa, umjesto požutjelog Markovića između vratnica je stao Kurtanjek, dok je u vrhu napada Ivanovski nakon odrađene suspenzije zamijenio Pejića koji je ostao na klupi.

Farmaceuti su poveli već u drugoj minuti kada je Trebotić iskoristio veliku grešku domaćeg vratara kojem je ispala lopta iz ruku. Veznjak Slavena bio je spreman za veliki poklon te je  s desetak metara bio precizan za 0:1.

U 18. minuti Bouadla pokazao je kakav je majstor. Primio je loptu koju mu je poslao Delić, ispremiješao obranu Vinkovčana te snažno poslao loptu pod prečku s lijeve strane iskosa za povećanje vodstva. Samo tri minute kasnije domaćin je smanjio vodstvo. Barišić je neometan s pet metara glavom zabio za 1:2.

Novu priliku čekali smo tek minutu, dvije. Šarlija je odličnom dugom loptom pronašao Ivanovskog čiji udarac prolazi tik uz vratnicu. Zanimljivo je da je trener Ivković prvu zamjenu napravio već u 31. minuti kada je uveo Doležala umjesto Kitanovskog. Do kraja poluvremena pokušavali su Šarlija i Ivanovski, ali su obojica promašila okvire golova.

Nastavak susreta bolje je otvorila Cibalija, ali je domaću momčad presjekao crveni karton koji je dobio Muženjak u 54. minuti. Umrtvili su nakon toga Farmaceuti igru, imali loptu u svojim nogama i vrebali priliku da s još jednim pogotkom stave točku na i. U 64. je Bouadla odlično pucao s 20-ak metara, ali je njegov udarac otišao malo pokraj vratnice.

Šest minuta kasnije Slaven je stigao do svog trećeg pogotka. Izvrsno je kontru povukao Ivanovski, a zatim još bolje pronašao Doležala na desnoj strani koji je prizemnim udarcem matirao domaćeg vratara za 1:3. Bio je to njegov prvi pogodak u dresu Farmaceuta. Do kraja utakmice koprivnički prvoligaš imao je nekoliko prilika za još uvjerljiviju pobjedu, ali nedostajalo je malo preciznosti i koncentracije.

Ovom pobjedom Slaven je stigao do 35-og boda te je trenutno sedmoplasirana momčad prvenstva. U idućem kolu Farmaceuti će ugostiti splitski Hajduk na koprivničkom Gradskom stadionu. Utakmica će se igrati u nedjelju s početkom u 19 sati.

31. KOLO PRVE HRVATSKE NOGOMETNE LIGE:

VINKOVCI – Stadion Cibalije. Gledatelja 738.

NK CIBALIA – NK SLAVEN BELUPO 1:3 (1:2)

CIBALIA (4-2-3-1): Šubarić – Karamarko, Peričić, Soldo, Rubić – Muženjak, Plum – Kordić (od 46. Miličević), Dabro (od 59. Mrdeša), Tomašević (od 72. Galić) – Barišić. Trener: Davor Rupnik.

SLAVEN BELUPO (3-4-3): Kurtanjek – Međimorec, Musa, Šarlija – Kitanovski (od 31. Doležal), Vidović, Arap (od 65. Puclin), Delić – Trebotić, Ivanovski (od 85. Pejić), Bouadla. Trener: Tomislav Ivković.

Strijelci: 0:1 Trebotić 2′, 0:2 Bouadla 18′, 1:2 Barišić 21′, 1:3 Doležal 70′

Žuti kartoni: Kordić 33′, Muženjak 43′, 54′, Plum 66′ (Cibalia); Trebotić 40′, Vidović 47′, Puclin 77′ (Slaven Belupo)

Crveni kartoni: Muženjak 54′ (Cibalia)

zatvori