Petak, 26. travnja 2024.

FOTO: POSLOVNI UZLET Koprivnički poduzetnici učili o mogućnostima koje nude EU fondovi

Koprivnički poduzetnici, obrtnici, vlasnici obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, ali i drugi zainteresirani odazvali su se besplatnim edukacijama koje su za njih danas organizirali Grad Koprivnica i Poslovni dnevnik.

Seminar je ove godine posvećen EU fondovima pa su sudionici, između ostaloga, imali priliku naučiti koja su pravila korištenja fondova i kako najlakše doći do potrebnih informacija, a predstavljeni su im i aktualni natječaji.

– Detektirali smo da je mladim i srednjim poduzetnicima to jedan izvor financiranja s kojim imaju probleme jer im se čini prekompliciran i predug rok čekanja. Dobro je na ovakvim mjestima progovoriti o tome koliko EU fondovi pomažu u razvoju malog i srednjeg poduzetništva – rekao je uoči početka Poslovnog uzleta urednik Poslovnog dnevnika Vladimir Nišević.

Inače, Poslovni uzlet se u Koprivnici održava unazad šest godina, od samih početaka.

– Kao što smo najavljivali prvih godina, Poslovni uzlet postao je tradicija u našem gradu. Drago mi je da cijelo to vrijeme dobivamo pozitivne povratne informacije od naših poduzetnika koji sudjeluju na predavanjima – pohvalio se koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

Dodajmo i da će u subotu u Koprivnici biti održan i Festival poduzetništva na kojemu će svoje proizvode i usluge građanima predstaviti obiteljska poljoprivredna gospodarstva i poduzetnici.

zatvori