Petak, 26. travnja 2024.

IMAMO DOBITNICU Evo koga vodimo na hit-predstavu ‘Kao na nebu’

Predstava ‘Kao na nebu’ zagrebačkog kazališta Gavella u ponedjeljak, 9. travnja gostuje u Koprivnici, a portal Drava.info poklanja vam ulaznice.

Dvije ulaznice za predstavu “Kao na nebu” osvojila je Tea Tišljarić. Čestitamo!

Predstava će se održati u ponedjeljak, 9. travnja s početkom u 20 sati u Domu mladih Koprivnica.

Režija: Rene Medvešek
Igraju: Ozren Grabarić, Martina Čvek, Darko Milas, Slavica Knežević, Sven Šestak, Siniša Ružić, Dijana Vidušin, Hrvoje Klobučar, Ana Kvrgić, Igor Kovač, Nenad Cvetko, Antonija Stanišić Šperanda, Nikola Baće, članovi zbora skandinavista “Lucia”, mješovitog zbora Cappella Odak i komornog zbora Muzičke akademije

Švedski kino-hit “Kao na nebu” Kaya Pollaka priča je o Danielu, međunarodno uspješnom dirigentu koji se, zasićen i izmoren dugogodišnjim napetostima kakve donosi život vrhunskog glazbenika, vraća u svoje rodno mjesto, u potrazi za mirom i izolacijom. Njih bi vjerojatno i pronašao, no voditelj lokalnog crkvenog zbora zamoli ga za pomoć u radu s pjevačima-amaterima i Daniel prihvati ponudu koja će mu promijeniti život na neočekivan način. Kroz rad s njim zbor će se razvijati i rasti, ali novostečena sloboda njegovih članova i nastojanje da “pronađu svoj glas” neće odgovarati svima, ponajprije pastoru koji u takvom pristupu vidi prijetnju uspostavljenim vrijednostima i poretku.

“Kao na nebu”, čija je režija povjerena Reneu Medvešeku, pripovijeda o zajedništvu i stvaranju homogene grupe ljudi/izvođača iz naoko posve raznorodnih i nepovezivih jedinki (među njima su i žrtva obiteljskog nasilja, mladić s posebnim potrebama, pastorova supruga, korpulentni usamljenik, djevojka kojoj predbacuju promiskuitet…), o moći glazbe i umjetnosti općenito da mijenja ljude i liječi ih, o potrebi za izražavanjem, o tišini i slušanju. “Ja sam ovdje samo došao slušati”, reći će Daniel svojim pjevačima, podsjećajući ih na jednu od zaboravljenih vrijednosti u ovom mnogoglasnom, ponekad tako bučnom vremenu.

Nagrade: 31. “Gavelline večeri”, 2016. – nagrada za najbolju mušku ulogu: Ozren Grabarić; 24. Festival glumca, 2017. – Nagrada “Vanja Drach” za najbolju predstavu.

Pojedinačna cijena ulaznice je 50,00 kn.
*40,00 kn za učenike, studente, umirovljenike, grupe (10+)
** 35,00 kn za osobe s invaliditetom i polaznike Dramskog studija
***popust se ostvaruje uz predočenje potvrde u uredu Ludens teatra i na dan izvedbe na blagajni Doma mladih od 18:00h

Ulaznice se mogu rezervirati telefonski 0977583367 i putem linka za rezervaciju ulaznica.
Ulaznice se mogu kupiti u uredu Ludens teatra 10:00-14:00h (utorkom i 15:00-17:00h), Šarenom dućanu, Hotelu Podravina, Le Petit cafeu, online na www.ulaznice.hr i na dan izvedbe na blagajni Doma mladih od 18:00h.

Zbog velikog interesa za predstavu, predlažemo što raniju kupovinu ili rezervaciju ulaznica.

zatvori