Subota, 27. travnja 2024.

Podravsko-prigorski poduzetnici predstavljaju se na mostarskom Sajmu

Poduzetnici iz Koprivničko-križevačke županije, njih 22-oje predvođenih Podravkom, predstavljaju se na 21. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru.

Jedan od domaćina, koprivničko-križevački župan Darko Koren rekao je Dravi.info da su podravsko-prigorski poduzetnici ponovo privukli veliku pažnju. To ni ne čudi, jer naša je županija među prvim regijama koje su nastupile na mostarskom sajmu od njegovih početaka. A i susjedno tržište, kaže župan Koren, iznimno je važno podravsko-prigorskom gospodarstvu:

– Tržište Bosne i Hercegovine predstavlja prvog vanjsko-trgovinskog partnera Hrvatskoj općenito, isto je i s Podravkom. Tako da je zaista opravdana svaka kuna koja se uloži u marketing i promociju na ovom prostoru. To je jedna prirodna povezanost koja datira još iz onih zajedničkih vremena i apsolutno nema sumnje da je Podravka ovdje izuzetno dobro prihvaćena kao gospodarski subjekt ali prije svega njeni brendovi predvođeni Vegetom i dječjom hranom. Ovdje je Podravka top marka.

Župan Koren je zajedno s predsjednikom županijsko gospodarske komore Mirkom Habijancom i predsjednikom Uprave Podravke Marinom Pucarom na županijskom izlagačkom prostoru ugostio hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, predsjednika Hrvatske gospodarske komore Luku Burilovića i ostale visoke dužnosnike. Inače, župan Koren je rekao da je današnje otvorenje mostarskog sajma bio skup političke elite, na kojemu su se okupili vodeći regionalni političari.

Sajam, na kojemu se predstavlja više od 800 izlagača iz dvadesetak zemalja, završava u subotu. Predstavljanje podravsko-prigorskih gospodarstvenika su uz županijsku gospodarsku komoru organizirali i Županija, županijska Obrtnička komora i PORA, Razvojna agencija Podravine i Prigorja.

zatvori