Nedjelja, 5. svibnja 2024.

Pijan sjeo za volan pa ‘pokupio’ pješaka

Dvije prometne nesreće dogodile su se sinoć u razmaku od pola sata nedaleko Koprivnice, izvijestila je Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Oko 21:30 sati na otvorenoj cesti između Imbriovca i Pustakovca 73-godišnji vozač osobnog automobila Lada Niva koprivničkih registracija naletio je na 50-godišnjeg pješaka i lakše ga ozlijedio. Vozač je bio pod utjecajem alkohola od 1,69 promila.

Do nesreće je došlo zbog nepropisnog obilaženja, a valja spomenuti i da se pješak nepropisno kretao uz desni rub kolnika, no nosio je reflektirajući prsluk. Naknadno je zatražio liječničku pomoć.

Uzrok nesreće koja se dogodila oko 22 sata u Starigradu bilo je nepropisno pretjecanje. 34-godišnji vozač Renaulta Clio kretao se u smjeru Jagnjedovca, kao i 33-godišnja vozačica Citroena C4. Uslijed nepropisnog kretanja vozila su se sudarila, potom sletjela van kolnika i zatim udarila u ogradu obiteljske kuće. U nesreći nitko nije ozlijeđen.

Vozač koji je prouzročio nesreću bio je pod vidnim utjecajem alkohola, no odbio je alkotestiranje pa je zadržan u policijskim prostorijama do otriježnjenja.

Protiv oba vozača koja su uzrokovala dvije sinoćnje nesreće bit će pokrenut prekršajni postupak.

zatvori