Četvrtak, 3. listopada 2024.

NOVI ISPIT ZA FARMACEUTE Stiže Rijeka, Ivković: Tražim od svojih igrača da pokažu svoje kvalitete koje su neosporne

Nogometaši Slaven Belupa ove će nedjelje u sklopu 28. kola Prve hrvatske nogometne lige na koprivničkom Gradskom stadionu ugostiti aktualnog prvaka, Rijeku.

Nakon dva poraza, protiv Istre rezultatom 2:1 i Osijeka rezultatom 3:0, Farmaceuti će iskupljenje tražiti protiv Riječana koji su prije samo dva dana igrali Kup utakmicu protiv Dinama.

Koprivnički prvoligaš u susret ulazi sa šestog mjesta s 31 osvojenim bodom, dok je Rijeka treća s čak 20 više. Bit će ovo četvrti međusobni dvoboj ovih dviju momčadi ove sezone. Riječani su na svom travnjaku dva puta slavili po 2:0, dok je u Koprivnici rezultat bio 1:1.

– Spremamo se za jednu veliku utakmicu, veliku partiju protiv momčadi koja je poznata po karakteru, volji i htijenju, takav je i njihov trener i po tome bira igrače. Imamo devet finala do kraja sezone gdje se potvrđujemo, ja kao trener i igrači kao igrači, svi smo na istom brodu. Tražim od svojih igrača da budu maksimalno koncentrirani i da pokažu svoje kvalitete koje su neosporne – rekao je trener Slaven Belupa Tomislav Ivković.

Farmaceutima će u nedjelju nedostajati Vidović. Znači li to da će Ivković istrčati s tri igrača u obrani ili će tek zamijeniti veznog igrača za veznog igrača vidjet ćemo u nedjelju.

– Nisam trener koji voli puno toga mijenjati ili eksperimentirati. Hvala Bogu, Vida nije teže ozlijeđen te bi za dva tjedna mogao biti spreman. Nema ga, ali to je šansa za druge igrače da pokažu da mogu – objasnio je Ivković.

“Bocnuo” je Ivković svoje nedjeljne protivnike:

– Pripremili smo teren da moj prijatelj Kek ne može biti tužan ili žalostan i da ne mora protestirati, polit ćemo ga prije utakmice da bude dobar i za nas i za njih. Rijeka je postala ozbiljan klub, tu i tamo malo zakukaju i zaplaču, kao i svi. Mance da je imao takav izlazak na centaršut kakav sad ima izlazak s klupe bio bi odličan golman, ovako je bio samo vrlo dobar – našalio se Ivković.

Zanimljiv uvod u utakmicu. Mogu li Farmaceuti do prve ovosezonske pobjede nad Rijekom vidjet ćemo nakon susreta u nedjelju koji će se na koprivničkom Gradskom stadionu igrati s početkom u 17 sati.

Slušaj uživo
zatvori