MARIJETA BUGARIN Hrabru, mladu Koprivničanku razveselila donacija pred još jednu operaciju

477
Snimio Marko Posavec.
Mlada Koprivničanka Marijeta Bugarin oboljela od rijetkog Parry-rombergovog sindroma danas ide na još jednu operaciju.

Ova 14-godišnjakinja, naime, boluje od autoimune bolesti koja uzrokuje sporo progresivno propadanje mekih tkiva između mišića, kostiju i kože, obično na lijevoj strani lica. Opasan je to sindrom od kojeg boluje otprilike 600 ljudi u cijelom svijetu.

Foto: Marijeta and parry-romberg syndrome (Facebook)

Podsjetimo, Marijeta je prije točno tri godine bila na operaciji u Sjedinjenim Američkim Državama nakon čega je, kako je rekla Marijetina majka, kupljeno – uvjetno rečeno, nekoliko godina mira.

Početkom ove godine, ipak, Marijeta je počela imati probleme sa štitnjačom. Dijagnosticirana joj je hipotireoza i Hashimotov sindrom, a jedan čvorić – kako je pokazala citološka obrada krajem lanjskog studenog, pretvorio se u benignu izraslinu poznatu kao Hürthleov tumor.

Marijetina majka Valentina Smoljanović rekla je da ipak nije riječ o toliko ozbiljnom zahvatu.

– Nije to ništa strašno. Čvor na štitnoj žlijezdi je promijenio strukturu u Hürthleov tumor. Danas idemo to izvaditi. Planira se vađenje lijeve strane štitne žlijezde. Marijeta bi u bolnici trebala ostati do subote ili ponedjeljka.

Foto: Marijeta and parry-romberg syndrome (Facebook)

I mala Marijeta hrabra je pred današnju operaciju koju su joj lakšom učinili iz Udruge Dajmo im šansu. Poklonili su joj pidžamu, kozmetiku i slatkiše s čim je Marijeta presretna.

– Volonteri Udruge Dajmo im šansu – DAŠA razveselili su me super cool paketom taman na vrijeme pred bolnicu. Hvala vam puno, srce mi je kao kuća – napisala je Marijeta.

Oni koji žele pomoći Marijeti i njezinoj obitelji mogu im se javiti na Facebook profilu, a svi koji žele pomoći radu Udruge Dajmo im šansu koja je osnovana s ciljem pomaganja djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi, jednoroditeljskim obiteljima, djeci oboljeloj od kroničnih i malignih bolesti, također im se mogu javiti na Facebook stranici.