Nedjelja, 28. travnja 2024.

Koprivničko Pučko otvoreno učilište najvjerojatnije dobiva ravnateljicu

Josipa Nakića Alfirevića na mjestu ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta najvjerojatnije će zamijeniti voditeljica glazbeno-scenske djelatnosti Učilišta Maja Holek.

Kako neslužbeno doznajemo, za nju su danas digli ruke svi članovi Odbora za izbor i imenovanje, radnog tijela koprivničkog Gradskog vijeća. Prijedlog za novu ravnateljicu ove gradske ustanove upućuje se na suglasnost Gradskom vijeću, koje će vjerojatno zasjedati idući tjedan, u utorak.

Inače, Odbor za izbor i imenovanja Gradskog vijeća Grada Koprivnice čine predsjednik Ernest Forjan, potpredsjednik Nenad Martinaga te članovi Kristinka Mikulić, Anica Desnica, Dragutin Jeđud, Antonio Grgić i Danijela Glavosek Kovačić. Svi su bili na jutrošnjoj sjednici.

Kako smo već izvijestili, za posao ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica stigle su tri prijave, no odgovorni su birali između njih dvije s obzirom na to da jedna nije zadovoljavala propisane uvjete. Neslužbeno doznajemo i da je Odbor birao između Maje Holek i Ksenije Krušelj, također zaposlenice Pučkog otvorenog učilišta.

Podsjetimo, aktualni ravnatelj Josip Nakić Alfirević nakon 32 godine odlazi u mirovinu. No još bi neko vrijeme trebao u svojstvu savjetnika ostati u ustanovi koja je postala liderom obrazovanja odraslih u Hrvatskoj i regiji.

zatvori