Subota, 1. lipnja 2024.

Koprivničanka Anett Glavak pjevala sa zborom koji je oduševio prepuni varaždinski Korzo

Koprivničanka Anett Glavak nastupila je sa zborom varaždinske Glazbene škole koju pohađa pred prepunim glavnim gradskim trgom u Varaždinu.

Naime, 70-tak učenika varaždinske Glazbene škole i 50-tak njihovih kolega iz varaždinskog grada prijatelja – njemačkog Ravensbruga osvojili su i zadivili varaždinsku publiku izvedbom Genesis suite engleskog skladatelja Tolge Kashifa.

Ponosni na kćerkin uspjeh su i njeni roditelji, posebno njen otac Renato, dugogodišnji član Vertigo benda i poduzetnik.

Dugotrajni pljesak i ovacije brojnih okupljenih koji su ispunili Korzo najveća su nagrada mladim glazbenicima koji su ujedinili svoj talent i ljubav prema glazbi.

Genesis suita spaja rock pjesme grupe The Genesis i simfonijsku glazbu i uistinu ju je teško izvoditi. No, mladi su glazbenici odlično odradili posao – istaknuo je dirigent iz glazbene škole Ravensburg Harald Hepner, koji je ravnao s obje izvedbe suite.

Među brojnim posjetiteljima koncertu kojim je obilježena 190. godišnjica Glazbene škole u Varaždinu prisustovali su i varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, varaždinski župan Radimir Čačić, izaslanik predsjednika Vlade i saborski zastupnik Anđelko Stričak, te ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

zatvori