Četvrtak, 25. travnja 2024.

ZA PRVI PULS Uključite se u humanitarnu akciju za kupnju prijeko potrebnog uređaja za koprivničku ginekologiju

Volonteri Podravke pokrenuli su novu humanitarnu akciju pod nazivom ‘Za prvi PULS’. Ovog puta prikupljaju novac kako bi Odjelu ginekologije koprivničke bolnice kupili uređaj kojim im fali te drugu potrebnu opremu.

Konkretnije, riječ je o kardiotokografskom aparatu za praćenje stanja fetusa tijekom trudnoće i poroda te reflektorima za ginekološku i trudničku ambulantu.

Koprivnička ginekologija imala je tri spomenuta CTG aparata, no jedan im se zbog dotrajalosti pokvario i novi im je prijeko potreban.

– CTG uređaj je bitna stvar u praćenju trudnoće, odnosno stanja ploda i nezamjenjiv je aparat u samom porodu, nadzoru ploda tijekom poroda. Sad se snalazimo s dva aparata koja imamo u rodilištu i na ginekologiji, no fali nam jedan za trudničku ambulantu – pojasnio nam je voditelj odjela Ivica Stanišić.

Cijena mu je od deset tisuća eura pa na više, ovisno o vrsti i razini softvera koji je u njega ugrađen.

Novac za kupnju potrebnog uređaja i opreme prikupljat će se u subotu od 9 do 12 sati na glavnom koprivničkom trgu i to u sklopu Belupove akcije mjerenja zdravlja.

– Pozivamo sve građane Koprivnice da se pridruže ovogodišnjem mjerenju zdravlja i humanitarnoj tomboli te učine korak više u očuvanju vlastitog zdravlja, a usput da učine dobro djelo i daju svoj doprinos u kupnji spomenute opreme – pozivaju Podravkini volonteri.

Dan kasnije, akcija seli u Đurđevac. U bogatom i raznolikom programu proslave Dana grada Đurđevca, humanitarnu notu dat će upravo Udruga volontera Podravke akcijom “Za prvi PULS”. Akcija će tamo trajati od 10 do 12 sati.

Naravno, novac se može donirati i uplatom na žiro račun koji je otvoren u Podravskoj banci: HR4123860021552003315.

zatvori