Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO: VELIKI DAN ZA CIJELU ŽUPANIJU Otvorena je spektakularna izložba slika legendarnog Pabla Picassa

Spektakularna izložba Hommage a Picasso, koja obuhvaća poznata djela slavnog umjetnika Pabla Picassa, otvorena je jučer u utvrdi Stari grad u Đurđevcu.

– Izložba doprinosi razvoju kulturnog turizma. Želimo i možemo jako puno naučiti od naših prijateljskih gradova Lendave i Zagreba. Kulturni turizam je bitan za razvoj kontinentalnog dijela i ruralnih krajeva Hrvatske jer je to jedan standard koji je nužan kako bi se ljudi ovdje osjećali kao i u velikim gradovima i zadovoljili svoje potrebe za kulturom – rekao je gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči uoči otvorenja izložbe.

Izvor: djurdjevac.hr

Jedan od sponzora izložbe je i Podravka čija je Ljiljana Šapina izrazila zadovoljstvo što su se uključili u realizaciju ovog projekta.

– Ovo je velik događaj, iznimno vrijedna izložba i za Đurđevac i za cijelu Koprivničko-križevačku županiju. Podravka kao društveno odgovorna tvrtka uvijek prati kulturne manifestacije, a pozivnicu da budemo generalni sponzor ovakve izložbe s posebnom smo radošću prihvatili – istaknula je članica Uprave Podravke.

Izvor: djurdjevac.hr

Svečanom otvorenju izložbe nazočili su, između ostalih, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, saborski zastupnik Damir Felak, a poseban gost bio je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić koji je trebao otvoriti izložbu.

– On je čovjek koji je sve ovo inicirao – rekao je zagrebački gradonačelnik i predao mikrofon predsjedniku đurđevačkog Gradskog vijeća, saborskom zastupniku Željku Lackoviću koji je izložbu proglasio otvorenom.

Izvor: djurdjevac.hr

Đurđevački Muzej je za izložbu dobio i preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja koja je upućena svim osnovnim i srednjim školama pa je najavljen i veliki broj organiziranih školskih dolazaka.

Izložba se može razgledati u narednih šest mjeseci.

zatvori