Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Mali i veliki jahači Osmijeha dobili na poklon sedlo i jahače kacige

Udruga za terapijsko jahanje Osmijeh dobila je na poklon vrijednu specijaliziranu jahaču opremu.

Naime, Veterinarska stanica Križevci prepoznala je vrijednosti Udruge za terapijsko jahanje Osmijeh i odlučila podržati njihov rad nabavkom specijalizirane opreme za jahače. Članovi Udruge tako su dobili sedlo i jahače kacige za male i velike jahače.

– Sedlo smo do sada posuđivali od Ergele Galop tako da je ova donacija neizmjerno važna za daljnji rad Udruge, ali je istovremeno i dokaz da su benefiti terapijskog jahanja prepoznati u našoj zajednici – poručili su iz Udruge Osmijeh.

Podsjetimo, Udruga Osmijeh-terapijsko jahanje jedina je specijalizirana udruga za provođenje terapije na konju na području Koprivničko-križevačke županije, a nastala je kao rezultat dugogodišnjeg iskustva u bavljenju terapijskim jahanjem te inicijative udruga koje se bave rehabilitacijom djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom i inicijative njihovih roditelja.

Program terapijskog jahanja provodi se od rujna 2016. godine. U Udruzi se trenutno provode terapije na konju za 23 djece s teškoćama u razvoju, odnosno osoba s invaliditetom, dok je 11 osoba na listi čekanja – dvije odrasle osobe s invaliditetom i devetero djece predškolske i školske dobi s teškoćama u razvoju.

zatvori