Četvrtak, 2. svibnja 2024.

FOTO Poznate su okolnosti sinoćnje teške nesreće, ali nije poznato – tko je vozio

Policija je objavila rezultate očevida teškog sudara koji se dogodio sinoć na državnoj cesti broj 22 između Bukovja Križevačkog i Sv. Ivana Žabna.

Oko 20:55, automobil Audi A5 križevačkih tablica u kojemu su bila trojica mladića kretao se iz smjera Žabna prema Bukovju. Zbog neprilagođene brzine prešao je na drugu stranu kolnika i izravno se sudario s Golfom također križevačkih tablica kojim je u suprotnom smjeru upravljao vozač ’92. godišta.

Uslijed sudara Golf je odbačen desno izvan kolnika dok je Audi udario u prometni znak, više puta se prevrnuo i zaustavio u polju. Svi sudionici nesreće prevezeni su u koprivničku bolnicu; težine ozljeda im zasad nisu okarakterizirane, no neslužbeno doznajemo da se radi uglavnom o lakšim ozljedama.

U Audiju su se nalazile tri osobe: dvojica mladića rođena 1991. godine i jedan rođen 1997. Stariji su imali 0,88 odnosno 0,40 promila alkohola u organizmu dok je mlađi bio trijezan. Policija još nije uspjela utvrditi koji je od njih upravljao automobilom, no izuzeta im je odjeća radi vještačenja i vozač će se otkriti uskoro. Vozač drugog automobila, Golfa, nije bio pod utjecajem alkohola.

Kad se to utvrdi i kada stigne liječnička dokumentacija, policija će protiv vozača pokrenuti prekršajni ili kazneni postupak, ovisno o težini ozljeda.

Izvor: prigorski.hr
Izvor: prigorski.hr
Izvor: prigorski.hr
Izvor: prigorski.hr
zatvori